Verdachte die 30-jarige vrouw om het leven bracht in Appingedam door deskundigen ‘moeilijk te onderzoeken’, strafzaak loopt vertraging op

Appingedam (ADP) – De strafzaak tegen een 24-jarige man uit Haarlem, die ervan wordt verdacht dat hij op vier april een dertigjarige vrouw uit Appingedam om het leven heeft gebracht, wordt mogelijk eind dit jaar of begin volgend jaar inhoudelijk behandeld. Dat kwam dinsdag in de rechtbank van Groningen naar voren tijdens een eerste openbare, inleidende zitting.  

Psychiatrische afdeling
De verdachte is psychotisch, en verblijft op dit moment op een psychiatrische afdeling binnen detentie. Deskundigen stellen dat hij vanwege zijn geestestoestand moeilijk te onderzoeken is. Dat vertraagt momenteel het onderzoek naar zijn persoon. Om een rapport op te kunnen opmaken over zijn geestestoestand, hebben deskundigen langer de tijd nodig. Dat hebben zij de officier van justitie dan ook gevraagd.  De verdachte was vandaag niet tijdens de korte zitting aanwezig, evenals zijn advocaat. Het is onbekend gebleven of de man het feit waarvan hij verdacht wordt heeft bekend.
 
Broerstraat
Het drama vond plaats in een woning aan de Broerstraat in Appingedam. Het slachtoffer en de verdachte zijn bekenden van elkaar. Bij de politie kwam op die maandagavond rond half acht een melding binnen van een ernstig geweldincident in de woning. Verschillende eenheden van de politie en ambulance kwamen net als een traumahelikopter ter plaatse.

Kort daarna werd de verdachte aangehouden. De politie dacht eerst dat er een tweede verdachte, mogelijk gewapend, in de woning was, maar dat bleek niet zo te zijn. Wel vond de politie de overleden vrouw. Zij zou door geweld met een bijl om het leven zijn gekomen.

Onderzoek
Na het incident volgde in- en om de Damster woning forensisch en tactisch onderzoek en vond een uitgebreid buurtonderzoek plaats. De onderzoeken moeten duidelijk maken wat zich precies in de woning afspeelde en wat precies aan het drama vooraf ging. De nabestaanden van het slachtoffer waren vandaag bij de zitting aanwezig, bijgestaan door hun raadsvrouw, mevrouw Abeln.  

In oktober wordt opnieuw een niet-inhoudelijke zitting voor de rechtbank gehouden, waarin onder meer gesproken zal worden over eventuele onderzoekswensen van het Openbaar Ministerie en de advocaat.

De verdachte blijft voorlopig vastzitten.

Back to top button