fbpx
dinsdag 07 december 2021
11.3 C
Delfzijl

Verdachte van achtervolging BMW krijgt enkelband

Assen/Appingedam – De rechtbank is Assen heeft een 18-jarige man uit Arnhem met een enkelband naar huis gestuurd in afwachting van zijn rechtszaak. De man staat terecht voor het met een gestolen BMW inrijden op een politieauto en op de vlucht slaan voor de politie.

Achtervolging

De achtervolging in mei dit jaar startte in het Drentse Rolde toen agenten de gestolen BMW een stopteken gaven. De bestuurder reed in op de politieagenten die net op tijd op zij konden weg springen, aldus het OM.

De agenten losten acht gerichte schoten waarvan zeker drie de BMW raakten. Na een wilde achtervolging, waarbij snelheden van 220km/u werden gehaald, crashte de auto in Appingedam waarna de verdachte kon worden opgepakt.

Plofkraak

Het OM verdenkt de Arnhemmer verder van het voorbereiden van een plofkraak. In de BMW werden onder andere gasflessen, bivakmutsen en een ontsteker gevonden.

Enkelband

De Arnhemmer zat na zijn aanhouding vast in een jeugdgevangenis in Nijmegen. In afwachting van de inhoudelijke behandeling van de zaak heeft de rechter besloten dat de Arnhemmer met het dragen van een enkelband thuis de rechtszaak mag afwachten. Naast de enkelband moet de man zich laten behandelen en elke dag voor zeven uur thuis zijn. Tot slot kreeg de man een horecaverbod opgelegd.

De inhoudelijke behandeling van de rechtszaak staat gepland voor maart volgend jaar.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,326VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer