fbpx
17.4 C
Delfzijl
zondag 20 september 2020
Home Algemeen Veel belangstelling voor Kindercultuurdag Delfzijl ‘Er Was Eems’

Veel belangstelling voor Kindercultuurdag Delfzijl ‘Er Was Eems’

Delfzijl – Er is veel animo voor de Kindercultuurdag in Delfzijl. In totaal doen er zo’n 120 kinderen mee aan ‘Er Was Eems, een sprookje uit Delfzijl’ van het IVAK. De dag, bedoeld voor kinderen uit groep 3 t/m 8 uit Delfzijl, vindt plaatst op zaterdag 15 september in theater De Molenberg. De inschrijving is inmiddels gesloten.

“Vanaf het moment dat ouders hun kinderen konden inschrijven via de website van het IVAK, begonnen de aanmeldingen snel binnen te komen”, vertelt marketingmedewerker Irene van Wijhe. “We vinden het mooi dat er in Delfzijl veel belangstelling blijkt te zijn voor dit gratis evenement. Ouders die we spraken reageerden heel enthousiast op het initiatief, geweldig!”.

De jonge deelnemers gaan tijdens de Kindercultuurdag aan de slag met originele workshops. Zo ontdekt de één al dansend hoe je je beweegt als de zee, maakt de ander kennis met zang en (body)percussie, of misschien schuilt er wel een ware verhalenverteller in jou? En dat is nog lang niet alles. Onder begeleiding van een vakdocent werkt iedere groep vanuit een gekozen discipline toe naar de eindvoorstelling ‘Er Was Eems, een sprookje uit Delfzijl’. Deelnemende docenten zijn Lydia Jonkman (beeldende kunst), Rianne Wiersma (dans), Wigo van der Schoot (muziek), Hester Bulthuis (theater), Maronja de Jongh (theater), Hermien Aartsen (muziek) en Cheryl Tualena (dans). Regie, kostuums en decor worden verzorgd door Studio Tape.

Tussen 9.00 en 16.00 uur zijn de kinderen druk met experimenteren, maken, leren en oefenen. Vanaf 16.00 uur zijn alle ouders en verzorgers van harte welkom in Theater De Molenberg om te kijken naar de première van hun kind(eren). Leuk extraatje: bij de entree kan het publiek zich vanaf 16.00 uur in stijl op de foto laten zetten in de fotobooth: zo ontvangt iedere bezoeker een leuke herinnering aan dit bijzondere evenement.

Met de Kindercultuurdag wil het IVAK zoveel mogelijk kinderen uit Delfzijl in aanraking brengen met hun eigen creativiteit, en kennis laten maken met een specifieke kunstvorm. Plezier maken en ontdekken staan hierbij natuurlijk voorop. De dag wordt mogelijk gemaakt door financiële support van Brandsma De Jong Makelaars, Round Table ’69 Fivelgo, Prins Bernhard Cultuurfonds en de gemeente Delfzijl.