fbpx
13.4 C
Delfzijl
zondag 27 september 2020
Home Agenda tips Veel belangstelling voor de Fivelstadtocht

Veel belangstelling voor de Fivelstadtocht

Appingedam – De nu al ruim zeshonderd inschrijvingen bevestigen het beeld dat dit historisch culturele wandelevenement – tijdens de zaterdag van het Open Landelijk Monumenten Weekend – definitief een vaste plaats op de landelijke wandelkaart heeft veroverd.

Alle jaren zit de wandelsport in lift en ook de organisatie van de Fivelstadtocht ziet hun inspanningen voor het maken van een attractieve tocht beloond met een stijging in het deelnemersveld op alle afstanden.

Onder het motto bewegen naar vermogen zijn de afstanden 5-15-25 en 40 kilometer uitgezet. Voeg hierbij de historisch culturele aspecten van het gebied aangevuld met andere bezienswaardigheden op de route en de meerwaarde spreekt voor zich. De organisatie van de Fivelstadtocht heeft, na een intensieve voorbereiding samen met de enthousiaste medewerking van alle  locaties die als rust- en stempelplaats fungeren, alle details uitgewerkt en kijkt uit naar de tweede zaterdag in september voor deze zuidelijke editie van het historische cultureel wandelevenement vanuit Appingedam tijdens het Landelijk Open Monumentenweekend.

De zuidelijke route die wordt gelopen gaat globaal via de plaatsen en streken Oling, Ekenstein, Wirdum, Garrelsweer, Wittewierum, Luddeweer en Overschild. Dit alles uiteraard afhankelijk van het aantal te lopen kilometers die de wandelaar kiest. Het wandelen zal zich dan met name in de natuurgebieden rond het Eemskanaal, Schildmeer, Hoeksmeer en Dannemeer concentreren. Natuurlijk zijn er enkele verrassende, spraakmakende en (on)herkenbare aspecten uit dit Fivelingo gebied te bewonderen waarbij uiteraard de grondgedachte van de tocht niet uit het oog wordt verloren: Fivelstadtocht, het historisch cultureel wandelevenement van de provincie Groningen en omstreken!

De inschrijving sluit bij maximaal achthonderd deelnemers en kan nog tot en met 13 september 22:00 uur eenvoudig via de website www.fivelstadtocht.nl worden gedaan. Inschrijving op de dag zelf is niet mogelijk.