Brons op WK roeien voor oud Neptunusroeier Damion Eigenberg

Linz/Ottensheim- Afgelopen week werden op de roeibaan in het Oostenrijkse Ottensheim bij Linz de wereldkampioenschappen roeien gehouden. Delfzijlster roeier Damion Eigenberg roeide in de lichte mannen dubbelvier voor het Nederlandse team.

Na een matige voorwedstrijd wist de ploeg zich via de herkansingen alsnog te plaatsen voor de A-finale met daarin de beste zes ploegen van het toernooi. In de finale leek het er in eerste instantie op dat de tegenstand te sterk was maar in de tweede kilometer schoof de Nederlandse boot langzaam naar voren. Een plaats bij de eerste drie kwam langzaam in beeld. De Chinese ploeg lag ver voor op de eerste plaats maar het lukt de Nederlanders om zich naast de Italianen te vechten die tweede lagen.

Heel even leek het erop dat het zilver voor Eigenberg en zijn ploeg zou zijn maar de Italianen wisten op de laatste meters nog net het puntje van hun boot voorbij de Nederlanders te drukken. Een pracht resultaat voor de Nederlandse ploeg en voor Damion.

Damion leerde roeien bij Neptunus in Delfzijl en komt sinds zijn studie uit voor de Algemene Groninger Studenten Roeivereniging Gyas.Back to top button