2.7 C
Delfzijl
8 maart 2021 04:08

Valentijnstaart D66 Delfzijl voor vrijwilligers van dorpshuis Aeolus

Farmsum – Op vrijdagmorgen 10 februari bracht de fractie van D66Delfzijl een grote slagroomtaart naar Farmsum. De traditionele Valentijnstaart werd dit jaar overhandigd aan de vrijwilligers van dorpshuis Aeolus. Dit dorpshuis is gelegen  naast de bekende molen Aeolus aan de Borgshof  in Farmsum en wordt al sinds december 1976 beheerd door Stichting Aeolus.

Al  40 jaar organiseert deze  Stichting diverse activiteiten, die voor iedereen toegankelijk zijn. Hiervoor zijn wekelijks een twintigtal vrijwilligers bereid een deel van hun tijd beschikbaar te stellen. Zonder deze vrijwilligers heeft  het  dorpshuis geen bestaansrecht.

Al met al een  hele goede reden  voor fractievoorzitter Els Zijlstra-Veldman van D66Delfzijl  om juist deze vrijwilligers in het zonnetje te zetten.  Op vrijdagmorgen zijn  de vrijwilligers zoals zij zelf zeggen gesommeerd door bestuurslid Elly van der Laan naar het dorpshuis te komen  waar zij verrast werden door de Delfzijlse D66fractie met een heerlijk stuk slagroomtaart.

De Stichting heeft ook grote plannen voor de toekomst van hun dorpshuis, het begint ermee dat de gemeente Delfzijl draagt het dorpshuis binnenkort overdraagt  aan de inwoners van Farmsum. Daarna wil de stichting het huidige pand uitbreiden met een extra zaal. Dit allemaal met oog op het toekomstig gebruik.

Volg ons op

10,967FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten