Meer dan 2900 huishoudens zitten zonder stroom in Appingedam

Appingedam – In Appingedam is even na acht uur vanavond op vele plekken het stroom uitgevallen, er komen meldingen binnen uit de wijken Appingedam-Centrum, Appingedam-West en Tjamsweer. Hoe de storing is ontstaan is onbekend.

Volgens netbeheerder Enexis zitten 2911 huishoudens zonder stroom. Ook verzorgingstehuis de Paasweide is getroffen. Naar verwachting zal de storing nog zeker tot elf uur vanavond duren, monteurs zijn onderweg.

In de Nicolaïkerk was de uitvoering van de Matthäus-Passion bezig, deze werd stilgelegd maar na enige tijd werd besloten in het donker door te gaan. De straatverlichting is overal uitgevallen en het mobiele bereik is slecht. Bij restaurant Gooday in de Wijkstraat werden de kaarsjes op tafel gezet zodat de gasten niet in het donker zaten.

Vervoersbedrijf Arriva laat weten dat in verband met de stroomstoring momenteel geen treinverkeer mogelijk is. De spoorbomen bij de overgang van de Fivelweg richting Holwierde zijn dicht, en gaan niet meer open.

De hulpdiensten hebben opgeschaald naar GRIP 1. Dit wordt gedaan om een goede afstemming tussen de hulpdiensten te creëren. Onder andere de brandweer, politie en ambulancedienst verzamelen zich bij het gemeentehuis in Appingedam.

Update: rond kwart voor negen vanavond liet Enexis weten dat 1558 huishoudens weer stroom hebben. Monteurs werken door aan verder herstel.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”1500″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button