Unieke samenwerking voor de leergang Offshore Windenergie

Delfzijl – De Provincie Groningen, Noorderpoort, Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen en verschillende organisaties uit het bedrijfsleven slaan de handen ineen en bieden vanaf november 2019 een unieke leergang Offshore Wind aan.

De offshore wind sector biedt enorme innovatieve kansen en levert veel directe werkgelegenheid aan onze regio. De beschikbaarheid van goed personeel is daarvoor noodzakelijk maar dit blijkt een knelpunt te zijn voor veel bedrijven in deze branche. Om te laten zien waar het om gaat in de offshore wind wordt vanaf november 2019 een speciale leergang Offshore Wind aangeboden. Deze leergang bestaat uit tien bijeenkomsten en is toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in windenergie.

De leergang wordt gratis aangeboden en vindt plaats in onder andere Eemshaven, Delfzijl en Groningen. Plaatsen die onderdeel uitmaken van het kloppend hart van van de sector windenergie. De leergang gaat onder andere dieper in op het hoe en waarom van windenergie. Deze vorm van duurzame energie speelt een steeds grotere rol in onze energievoorziening. Maar wat houdt het winnen van windenergie precies in? Hoe zet je wind om in elektriciteit? Ook gaat de leergang dieper in op de details achter de windenergie. Wat vraagt de aanleg van windparken op zee bijvoorbeeld aan logistieke planning en wat voor transportmiddelen heb je daarbij nodig?

Introductiecollege op 15 en 16 oktober
Voordat de leergang in november start, bieden de samenwerkende partners een tweetal voorlichtingsbijeenkomsten. Professor Offshore Windenergie, Gerard Schepers van de Hanzehogeschool Groningen, verzorgt tijdens deze voorlichtingsbijeenkomsten een introductiecollege over windenergie. Daarnaast wordt er uitgebreide informatie gegeven over de inhoud van de leergang. Definitieve opgave voor de leergang kan tijdens of na de voorlichting plaatsvinden. Op 15 oktober wordt de eerste bijeenkomst georganiseerd bij Noorderpoort Energy & Maritime (Duurswoldlaan 2 in Delfzijl). Een dag later, 16 oktober, wordt een tweede bijeenkomst georganiseerd bij de Energy Academy (Nijeborgh 6 in Groningen). Beide voorlichtingsbijeenkomsten starten om 16.00 uur.

Gratis leergang voor iedereen die iets met wind heeft
De leergang is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in windenergie. Hierbij kun je denken aan studenten, werknemers en andere belangstellenden. In tien sessies van twee uur, nemen boeiende sprekers de deelnemer mee in de wereld van de offshore windsector. En de deelnemers doeken ook de praktijk op. Enkele sessies worden gecombineerd met een excursie bij bedrijven die actief zijn in de offshore windsector. Een unieke kans om een kijkje te nemen in de keuken van deze dynamische en innovatieve sector. De leergang Offshore Wind is voor iedereen toegankelijk, ongeacht kennisniveau en leeftijd en is geheel kosteloos.

De leergang Offshore Wind wordt aangeboden door de Provincie Groningen, Noorderpoort, Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Groningen Seaports, Northern Netherlands Offshore Wind (NNOW), Nationaal Programma Groningen en de New Energy Coalition.Back to top button