Inloopuur van het college van burgemeester en wethouders in Appingedam krijgt een vervolg

Appingedam – Het inloopuur van het college van burgemeester en wethouders krijgt met ingang van deze maand  een vervolg, afwisselend in het Raadhuis aan de Wijkstraat in het centrum van Appingedam en op locatie. Dat heeft het college van B en W besloten. Het inloopuur werd afgelopen voorjaar ingevoerd. Daarmee werd voor inwoners, organisaties en ondernemers in Appingedam een extra mogelijkheid geboden met de bestuurders in gesprek te gaan.

Volgens het college van B en W voldoet het inloopuur in een behoefte. Er zijn vanaf maart zes inloopuren geweest. Vier in het Raadhuis en twee op locatie. Ze werden bezocht door in totaal 31 personen. Over het algemeen hadden de bezoekers meerdere onderwerpen te bespreken over vrijwel alle beleidsterreinen.

Burgemeester Koos Wiersma  is tevreden over het initiatief: “We merken dat inwoners een toenemende behoefte hebben om rechtstreeks met ons in contact te komen. Dat is niet vreemd gezien de onderwerpen waar de Damsters mee te maken hebben zoals de versterkingsopgave. Inwoners komen naar ons toe omdat het laagdrempelig is, aanmelden is niet persé nodig”. Daarnaast vindt Wiersma het een waardevol instrument om te horen waar de inwoners tegenaan lopen of welke ideeën er leven. Het inloopuur op locatie krijgt ook een vervolg.

Facebook live
Het digitale inloopuur, een Facebook live- uitzending krijgt ook een vervolg. De Facebook live-uitzending van woensdag 3 april 2019 waarbij de vorige burgemeester van Appingedam vragen beantwoordde van inwoners had een groot bereik. “Een digitaal inloopuur past bij deze tijd en het college wil er graag een vervolg aan geven. Hoe we dat gaan doen, wordt later bekend”, aldus Wiersma.

Uiteraard blijft het ook mogelijk om buiten het inloopuur om een afspraak te maken met een bestuurder.

Locatie in de stad
Het inloopuur wordt iedere maand gehouden in het Raadhuis aan de Wijkstraat in Appingedam of op een andere locatie in de stad zoals Kabzeël, de ASWA of Damsterheerd.  De locatie en tijdstip wordt vooraf bekend gemaakt op de website van de gemeente Appingedam, via de social mediakanalen en in de stadsberichten in de Eemslander.

Bij het eerste inloopuur op dinsdag 15 oktober van 12.30-13.30 uur is het voltallige college van B en W aanwezig  in het Raadhuis, Wijkstraat 36 in Appingedam. Inwoners kunnen hun komst aankondigen via het bestuurssecretariaat: telefoon: 0596-691202. Zonder afspraak binnen lopen, mag ook.Back to top button