Uitverkochte zonovergoten Fivelstadtocht editie

Appingedam – De uitverkochte 8e editie van het historisch cultureel wandelevenement de Fivelstadtocht afgelopen zaterdag was een groot succes. Ondanks de wat sombere weersvoorspelling werden de wandelaars getrakteerd op zeer aangename wandelomstandigheden met indrukwekkende routes en bezienswaardigheden.

Enthousiast vertrokken de wandelaars vanuit de Franse School in noordelijke richting. Door het Museum Stad Appingedam, langs de Gereformeerde Kerk, over de tennisvelden van Appingedam, langs oude klassieke Amerikaanse auto’s, de kerk van Solwerd en via de Eemsdelta Campus dook het gezelschap het voormalig stroomgebied van de Fivel in.

Al slingerend door het oude landschap werden – afhankelijk van de te lopen afstand – de volgende plaatsen met hun wetenswaardigheden bewonderd: Solwerd, Biessum, Delfzijl, Uitwierde, Nansum, Bierum, Spijk, Losdorp, Holwierde, Krewerd, Arwerd, Nijenklooster en Jukwerd.

Het voormalig stroomgebied van de rivier de Fivel met haar wijdse landschappen, monumentale kerken, geheimzinnige slingerpaadjes, prachtige meanders, verrassende bospartijen en indrukwekkende wierden bezorgden de wandelaars deze Fivelstadtocht wederom een historisch culturele belevenis van allure.

Met voor de deelnemers op alle afstanden goede faciliteiten in combinatie met de vele onverwachte wendingen in het wandelgebied gekoppeld aan haar eeuwenoude geschiedenis zorgden voor vele positieve reacties. Ook het feit dat het wandelevenement altijd op de zaterdag van het Open Landelijk Monumentenweekend plaatsvindt accentueert het specifieke karakter van deze bijzondere wandeltocht.

Uitgelaten kwamen de deelnemers weer terug in de oude Fivelstad en opgetogen werden de wandelaars toen de organisatie bij de finish bekend maakte een wintereditie van dit historisch cultureel wandelevenement te willen realiseren in januari 2023.

Voor foto’s en laatste nieuws van deze Fivelstadtocht editie 2022 kijk ook op de website www.fivelstadtocht.nl

Back to top button