Uitrol van openbaar laadnetwerk voor elektrische voertuigen in de gemeente Eemsdelta behoorlijk vertraagd

Eemsdelta – De uitrol van een openbaar laadnetwerk voor elektrische voertuigen in de gemeente Eemsdelta loopt vertraging op. Begin 2022 kondigde de gemeente Eemsdelta aan dat er voor het eind van 2022 vijftig nieuwe openbare laadpalen in de gemeente zouden staan. Echter is er tot op heden geen enkele laadpaal geplaatst.

Volgens de gemeente heeft afstemming met inwoners en andere betrokkenen meer tijd gekost dan eerder werd verwacht. Het daadwerkelijk realiseren van laadpalen is ook afhankelijk van de snelheid waarmee kabels aangelegd kunnen worden door de netbeheerder. De gemeente hoopt in de loop van 2023 de eerste openbare laadpalen te kunnen plaatsen.

Problemen met dc snellader op de Vennen
De DC snellader op de Vennen in het centrum van Delfzijl heeft sinds de plaatsing in november 2021 al problemen. Het begon al nadat de lader officieel in gebruik werd genomen, deze kon pas in januari 2022 worden gebruikt vanwege softwareproblemen. Daar bleef het echter niet bij: al snel bleek het laden van twee voertuigen tegelijk een probleem te vormen, de lader viel uit en vervolgens moest er weer een monteur ter plaatse komen om de lader op te starten. Om problemen te voorkomen werd de laadsnelheid teruggeschroefd en later werd nog maar één laadkabel gebruikt. Het bedrijf achter de lader, Resolutions, is nu bezig met het vervangen van de snellader. Het is de verwachting dat de nieuwe lader in het tweede kwartaal van 2023 wordt geplaatst.

Back to top button