8 C
Delfzijl
14 mei 2021 05:44

Uitbater Ons Dorpshuis in Loppersum maakt zich zorgen over de toekomst

Loppersum – Uitbater Erik Schelling van Ons Dorpshuis in Loppersum heeft zijn zorgen geuit over het voortbestaan van het dorpshuis. Nu er 200 meter verderop bij de Albert Heijn een horeca onderneming is opgezet. Volgens hem is er altijd gesproken over een hoekje waar men een koffie en een broodje kon nemen maar nu blijkt dat het een volledige horecavoorziening is met een bar, frituurhoek en een ruimte die beschikbaar gesteld is voor cursussen, vergaderingen en feestjes. Schelling is verbaasd over de uitspraak van Albert Heijn eigenaar Scheffers dat Ons Dorpshuis en de brasserie elkaar niet bijten.

Volgens Schelling is het al lastig genoeg om in Loppersum het hoofd boven water te houden. Hij heeft daarom en brief gestuurd naar het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad waarin hij zijn zorgen uit over de omzet van Ons Dorpshuis.

Het Lopster College zegt dat er niets aan de hand is en dat op de locatie van de brasserie een horecabestemming is. Dit houdt in dat de brasserie maaltijden mag verstrekken en waar geen overlast wordt veroorzaakt in de omgeving. De brasserie moet maandag tot en met vrijdag om 1 uur ’s nachts dicht en in de weekenden geldt een sluitingstijd van 2 uur ’s nachts. Volgens de burgemeester verstrekt de brasserie alcoholvrije dranken en eenvoudige maaltijden. Hiermee voldoen ze aan het bestemmingsplan. De brief van Schelling is opgenomen op de lijst van ingekomen stukken voor de raadsvergadering van maandag.

Volg ons op

11,150FansLike
1,424VolgersVolg
5,291VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto
DierDier

Populaire berichten