13.2 C
Delfzijl
21 juni 2021 21:24

Tweede voorjaarsexpositie bij Galerie Ruigewaert in Appingedam

spot_img

Appingedam – Op 29 april a.s. wordt er bij galerie Ruigewaert om 15.30 uur in bijzijn van de kunstenaars een nieuwe expositie feestelijk geopend. Deze expositie is de tweede voorjaarstentoonstelling van de galerie in Appingedam.

De titel “Tere Stilte, Sterk Geluid” is de bindende factor tussen de exposerende kunstenaars. Zo heeft iedere expositie die galeriehoudster Tjitske Regnery organiseert een thema en een verhaal.

De tere stilte van een bloemknop die langzaam open gaat, de avondzon over de pas gemaaide akker, van windstilte op zee, een stadswandeling op een vroege zondagmorgen of de tere stilte van een pasgeboren baby die slaapt. Daarmee verbonden is het geluid van de zoemende bij die op de geopende bloem afkomt, de tractor die bezig is het land te ploegen, de bulderende branding van de zee op het strand, de geluiden van een stad die langzaam tot leven komt of het huilen van de baby die honger heeft. Kortom: “Tere Stilte, Sterk Geluid”.

In het kader van “100 jaar De Ploeg” heeft Ruigewaert in iedere expositie die zij dit jaar organiseert een kunstenaar gevraagd die op zijn of haar manier met het werk gerelateerd is aan deze oude kunstkring. In deze tentoonstelling is dat Aukje Niemeijer.
Aukje Niemeijer is deels autodidact. Op jonge leeftijd had zij al belangstelling voor kunst, maar met het schilderen zelf startte zij pas in 1982 toen ze Arie Zuidersma leerde kennen en zijn protegé werd. Zuidersma, voormalig lid van het expressionistische Groninger kunstenaarsgezelschap “De Ploeg”, heeft haar de “grove” kneepjes van het expressionisme bijgebracht. Aukje schildert hoofdzakelijk impressies van landschappen, boerderijen en stadsgezichten met boten. Haar werk is voornamelijk gebaseerd op het contact met de natuur. Het zijn veelal uitgestrekte achtergronden in levendige kleuren, waarin objecten zijn teruggebracht tot simpele vormen.

Samen met haar exposeren de Groninger kunstenaars Abel Groenewold & Theo Leijdekkers.  De expositie duurt t/m 24 juni 2018.

Zoals gewoonlijk zullen de kunstwerken weer met zorg worden opgehangen, uitgelicht en gecombineerd met de verdere inrichting in de galerie, want Ruigewaert toont u kunst in een andere entourage dan u wellicht gewend bent.

Openingstijden vrijdag & zaterdag van 12.00 – 17.00 uur, zondag van 13.00-17.00 uur en op afspraak. Voor meer informatie, b.v. extra openingstijden, adres, route etc van de galerie zie www.galerieruigewaert.com.

 

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,257VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
WonenWonen
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto

Populaire berichten