Tweede muziektheatervoorstelling Zummerbühne vindt in 2023 plaats op wierde Maarhuizen in Winsum

Winsum – Met 23.000 bezoekers verdeeld over 23 zomerse speelavonden, was de eerste productie Hollands Hoop van Zummerbühne een groot succes. Zummerbühne produceert vijf jaar lang grootschalig, herkenbaar muziektheater met een sterke verbinding met Groningen. Ieder jaar op een andere plek in de provincie, met een andere voorstelling. De naam van de nieuwe productie volgt binnenkort, maar vandaag maakt Zummerbühne met trots de locatie bekend: in de zomer van 2023 vindt de tweede productie van Zummerbühne plaats op de wierde Maarhuizen, net boven Winsum.

Maarhuizen locatie nieuwe muziektheatervoorstelling
Net boven Winsum ligt de wierde Maarhuizen, vanaf 2023 een podium voor natuur en cultuur. De muziektheatervoorstelling strijkt aankomende zomer neer op deze bijzondere locatie in Het Hogeland, die momenteel gerestaureerd en ontwikkeld wordt voor cultuur-, natuur- en vrijetijdsbesteding. De boerderij Enne Jans Heerd en de wierde zijn een beschermd rijksmonument, waarbij de Stichting Enne Jans Heerd, de sociale onderneming Op Maarhuizen en Staatsbosbeheer samen optrekken in de herontwikkeling. Reinout Douma, artistiek leider Zummerbühne over de locatie Op Maarhuizen: “De wierde vormt een prachtige plek voor onze volgende muziektheatervoorstelling komende zomer. Met een historische boerderij en de weidsheid van het Groninger landschap midden in de natuur op zo’n van oudsher belangrijke plek. We vinden het geweldig dat Op Maarhuizen en Staatsbosbeheer de wierde beschikbaar stellen voor onze tweede muziektheaterproductie in de openlucht.”

Samenwerking met Staatsbosbeheer en Op Maarhuizen
Staatsbosbeheer, sinds enkele decennia eigenaar en beheerder van de wierde Maarhuizen, is erg blij met de samenwerking met de stichting Zummerbühne. Provinciehoofd Rieks van der Wal van Staatsbosbeheer: “Het toegankelijk en beleefbaar maken en houden van natuurgebieden is voor ons een belangrijke taak. Maarhuizen is een knooppunt van wegen op het Hogeland en toont het landschap en de geschiedenis van Groningen in een notendop. Door de samenwerking met Zummerbühne hopen wij een groot aantal bezoekers kennis te laten maken met deze prachtige plek!”

Ook Op Maarhuizen kijkt uit naar de samenwerking; een van de eerste activiteiten na de restauratie en herontwikkeling van Maarhuizen tot wierde voor cultuur en natuur. Gijs van Rhijn, uitbater van Op Maarhuizen: “De voorstelling van Zummerbühne vormt voor ons een geweldige start van het nieuwe hoofdstuk op Maarhuizen. Het is onze missie om deze eeuwenoude plek te laten bloeien tot een nieuw wonderland en deze samenwerking sluit daar perfect bij aan.” 

Back to top button