Tweede Kamer stemt unaniem in met motie tot behoud van de waardevermeerderingsregeling

Den Haag – De volledige Tweede Kamer heeft dinsdagmiddag ingestemd met de VVD-motie om de waardevermeerderingsregeling voor het aardbevingsgebied te behouden. Minister Henk Kamp van Economische Zaken kondigde eind vorig jaar aan dat de regeling begin dit jaar zou worden stop gezet omdat het beschikbare geld op was. Minister Kamp had vorige week tijdens het gasdebat de motie ontraden. Maar daar ging de Tweede Kamer vandaag niet in mee, de regeling moet in ere worden hersteld.

Wees geen knieperd
Het platform van politieke partijen en maatschappelijke organisaties achter de handtekeningenactie Wees Geen Kniepert is verheugd dat de Tweede Kamer vandaag unaniem voor een motie heeft gestemd om de waardevermeerderingsregeling te behouden. De afgelopen weken haalde het platform ruim 3200 handtekeningen op voor het behoud van de compensatie voor slachtoffers van aardbevingsschade.

De Tweede Kamer stemde ook in met een motie van de PvdA om een onderzoek in te stellen naar het versneld afbouwen van de export van Gronings gas. Minister Kamp liet vorige week tijdens het gasdebat weten dat hij niet van plan is om gemaakte afspraken niet opnieuw open te breken.

Zorgen om monumenten
De ChristenUnie had een motie ingediend over het sneller en beter vergoeden van schade aan monumenten is op verzoek van die partij aangehouden. Deze werd op verzoek van de partij aangehouden, De partij denkt dat er nog een aanpassingen in de tekst nodig is willen ze een Kamermeerderheid voor de motie krijgen. Volgende week wordt de gewijzigde motie opnieuw in stemming gebracht.

De Tweede kamer heeft vandaag ook ingestemd met een motie over het plaatsen van trilmeters in het gebied. Een grote meerderheid van de Tweede Kamer heeft laten weten dat scholen en zorginstellingen voorrang moeten krijgen bij het bouwkundig versterken.

Een motie om de gaskraan in Groningen onmiddellijk terug te draaien naar een jaarproductie van twaalf miljardkuub haalde het niet.

Back to top button