Twee Koninklijke Onderscheiding uitgereikt in de gemeente Loppersum

Loppersum – Burgemeester Hans Engels vrijdagochtend telefonisch twee Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan twee inwoners van haar gemeente. De uitreiking vond telefonisch plaats in verband met het coronavirus. Op een later moment worden de Koninklijke Onderscheiding opgespeld.

De heer Van der Laan uit Middelstum
De heer Van der Laan zet zich al twintig jaar in als bestuurslid van de Uitvaartvereniging Kantens waarvan het grootste deel in de functie van vicevoorzitter. Daarnaast is hij al die jaren, tot zijn zeventigste levensjaar, drager geweest van de uitvaartvereniging. Ook is hij is jarenlang hoofdredacteur geweest bij de maandelijkse informatiekrant ‘t Lougnijs.

Daarnaast was de heer Van der Laan altijd bereid om mee te helpen bij de activiteiten die jaarlijks werden georganiseerd door de Culturele Commissie. De heer Van der Laan is jarenlang jeugdleider geweest bij diverse teams bij de voetbalvereniging KRC. Ook was hij twee keer voorzitter en was hij scheidsrechter bij de KNVB en de Groninger Voetbalbond. De heer Van der Laan was ook verenigingsscheidsrechter en penningmeester van voetbalvereniging Middelstum. De heer van der Laan kan dan ook worden gekwalificeerd als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd’. De heer van der Laan is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw Drenth-Sietsema
Mevrouw Drenth zet zich al jaren in als vrijwilliger in ‘t Zandt. Met name op Moederdag, dan bezorgt ze ontbijtjes bij mensen die wel een verzetje kunnen gebruiken.

Ook is ze medeoprichter van Proathoes in ‘t Zandt. Eén keer in de vier á zes weken kunnen inwoners hier een maaltijd nuttigen. Naast medeoprichter heeft mevrouw Drenth ook geholpen met het bereiden, serveren en bedenken van de maaltijden.

Mevrouw Drenth loopt met diverse collectes voor o.a. Hartstichting, Longfonds, Handicap NL en MSFonds.

Mevrouw Drenth was jarenlang huishoudster bij een gezin in Loppersum. Dat ging verder dan alleen het huis schoonmaken. Zo zette ze zich belangeloos in als zaakwaarneemster. Mevrouw Drenth kan dan ook worden gekwalificeerd als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd’. Mevrouw Drenth-Sietsema is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Back to top button