Makelaarsborden aan tientallen huizen in Opwierde als actie

Appingedam – Tientallen woningen in de wijk Opwierde in Appingedam hebben sinds vandaag makelaarsborden aan het raam hangen. Niet omdat de woningen te koop staan, maar omdat de bewoners nog altijd geen duidelijkheid hebben over de versterking van hun woning. Daarom komen de bewoners in actie onder de noemer #EnWijDan.

Volgens de bewoners gaat het om ongeveer honderd huizen in de straten Burgemeester Klauckelaan en de Burgemeester Hooft van Iddekingesingel in de wijk Opwierde. De bewoners hebben nog een advies gekregen over de versterking en dat terwijl er verderop druk gesloopt en gebouwd wordt. De plek van de woningen wordt inmiddels ook wel het “vergeten hoekje” genoemd.

Volgens berekeningen hebben de woningen een licht verhoogd risicoprofiel. Daardoor komen deze niet direct in aanmerking voor het versterkingsproces. Wethouder Annalies Usmany heeft eerder al toegezegd de situatie aan te kaarten in Den Haag. Een informatiebijeenkomst van de Nationaal Coördinator Groningen zou mogelijk meer duidelijkheid scheppen, maar door het coronavirus is deze niet doorgegaan.

Back to top button