Twee karateka’s dojo Kyôchô naar open Europese kampioenschappen in Bulgarije

Delfzijl – JiXi Tóth (20 jaar) en Nela Kostalova (16 jaar) zijn in september geselecteerd door de karatebond, N.S.K.O.  voor het E.K. in Bulgarije. Deze twee leerlingen van dojo Kyôchô vertrekken samen met hun leraar Patrick Stegenga op woensdag 2 november naar Sofia.

Zij zullen beide deelnemen in het onderdeel kata (technische stijlpatronen). Nela behaalde dit jaar al eerder goede resultaten door eerste te worden op de Open Belgische kampioenschappen en tweede op de Open Swiss. JiXi Tóth zal op dit E.K. ook deelnemen voor Nederland in de gevechtsklasse (kumite). Op zich een knappe prestatie om vanuit de jeugd door te stromen naar het volwassen fullcontact karate op dit niveau. Een klasse waarin men vecht zonder protectie (behalve een gebitsbeschermer). Haar prijzenkast telt meer dan zestig bekers en er zijn meerdere eerste prijzen te vinden van Nederlandse jeugd-kampioenschappen op het gebied van kumite en kata.

De voorbereiding loopt volgens schema met als onverwacht hoogtepunt de privéles van Sensei Konrad, zesvoudig Europees kampioen kata uit Polen. Hij kwam op uitnodiging van trainer Inge een weekend lang lesgeven aan alle groepen van karateschool Kyôchô in Delfzijl.

Back to top button