Twee gewonden na mislukte inhaalpoging op de N360 bij Ten Post, bestuurder test positief op drugs

Ten Post – Op de N360 bij Ten Post zijn zaterdagmorgen twee voertuigen met elkaar in botsing gekomen, hierbij raakten twee personen gewond. Volgens getuigen wilde de zwarte Toyota in de richting van Groningen inhalen terwijl dat helemaal niet kon, de bestuurder moest vervolgens uitwijken om de aankomende rode Peugeot te ontwijken. Hierbij verloor de bestuurder de macht over het stuur en botste alsnog op het andere voertuig.

Twee personen konden het voertuig niet zelfstandig verlaten, de brandweer moest de deur uit het voertuig knippen om hen te bevrijden. Zowel de bestuurster van het voertuig als de bijrijdster werden overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder die aan het inhalen was moest ter plaatse een alcohol- en drugstest doen, de drugstest was positief waarna de man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Delfzijl voor bloedafname.

De Forensische Opsporing Verkeer (FO-V) heeft het ongeluk uitgebreid vastgelegd, de weg was daardoor lange tijd afgesloten. Bergingsbedrijf Dallinga heeft aan het eind van de morgen de voertuigen afgesleept.

Back to top button