fbpx
20.6 C
Delfzijl
zaterdag 19 september 2020
Home 112-nieuws Twaalf bewoners AZC Delfzijl besmet met coronavirus

Twaalf bewoners AZC Delfzijl besmet met coronavirus

Delfzijl – Twaalf bewoners van het asielzoekerscentrum in Delfzijl zijn besmet met het coronavirus. Dat maakte het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) donderdag bekend.

Deze mensen zijn op de locatie in isolatie geplaatst. Tevens zitten de huisgenoten van deze personen in quarantaine.

Contactonderzoek en testen
Eind vorige week meldde zich een bewoner van het AZC met klachten bij de medische dienst. Nadat de test die bij deze persoon werd uitgevoerd positief bleek te zijn, is na contactonderzoek door de GGD bij meerdere personen een test afgenomen. Rondom de personen die bij deze testen eveneens met het virus besmet bleken te zijn is vervolgens wederom contactonderzoek verricht, wat tot nu toe leidde tot het aantal van twaalf bevestigde coronabesmettingen.

Maatregelen
Direct na de eerste besmetting zijn verschillende activiteiten in en rondom het azc stilgelegd, om verdere verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen. Ook is de overige bewoners van de opvanglocatie gevraagd de voorzorgsmaatregelen extra in het oog te houden, en zich met (milde) klachten te melden, zodat zij direct getest zouden kunnen worden.

Een vijftal bewoners die tot een risicogroep behoort is op vrijwillige basis preventief overgeplaatst naar een ander azc.

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) houdt samen met de GGD de situatie nauwlettend in de gaten, om zo nodig tot verdere maatregelen over te gaan.