9 C
Delfzijl
13 mei 2021 23:04

Trias heren via thriller opnieuw naar een thuisoverwinning

Appingedam – De Trias heren hebben zaterdagavond hun vierde thuisoverwinning op rij behaald en daarmee een uitstekende basis gelegd voor de wedstrijd van aanstaande zaterdag tegen Emmen ‘95.  In sporthal Eelwerd werd de nummer zes van de derde divisie Peize met 3-2 aan de zegekar gebonden via 25-23, 22-25, 25-22, 23-25 en 15-12.

In een wedstrijd van bijna twee uur leverden de Trias heren een wisselvallige wedstrijd af. Het was meer spannend dan fraai, maar resulteerde uiteindelijk wel in een verdiende overwinning. Alle spelers kwamen aan bod en coach Beuker kon ook weer een beroep doen op invaller libero Jan Timmerman. Het was een wedstrijd met vele hoogtepunten maar ook met soms onbegrijpelijke persoonlijke fouten. Daarnaast werkte ook het arbitrale duo niet echt mee om er een mooie wedstrijd van te maken. Duidelijk is wel dat de Trias heren de opgaande lijn weer te pakken hebben na een paar moeilijke uitwedstrijden.

De eerste set verliep aanvankelijk makkelijk voor Trias, de ploeg kwam geen enkel moment in de problemen. Dankzij een goede serve, een prima verdediging en mooie aanvallen via het midden nam Trias al snel een mooie voorsprong op Peize. De routiniers uit Peize vochten zich echter terug in de set en het werd uiteindelijk nog een close game waarbij Trias uiteindelijk aan het langste eind trok met 25-23.

In de tweede set zagen we eigenlijk een spiegelbeeld van de eerste set. Nu was het Trias dat terug kwam van een achterstand maar uiteindelijk net tekort kwam 22-25.

In set 3 had de Trias aanvankelijk toch meer moeite om afstand te nemen van de gasten uit Peize. Uiteindelijk liep de score op tot 18-16 en voelde coach Beuker zich tot twee keer toe genoodzaakt om een time-out te nemen. Na deze time-outs  wist Trias zich te herpakken en werd de set uiteindelijk alsnog gewonnen met 25-22.

Vanaf het begin van de vierde set liepen de mannen van Trias achter de feiten aan. Al voor de helft van de set had Beuker zijn beide time-outs al weer moeten gebruiken. Het leek er op dat Peize de set makkelijk naar zich toe zou trekken. Totdat Marcel de Jong aan serve kwam. Met een paar knalharde serves bracht hij de stand terug van 23-19 naar 23-23. Trias leek een 3-1 overwinning te ruiken, maar twee ongelukkige ballen verpesten het feestje en Peize maakte met de setwinst van 25-23 de wedstrijd weer helemaal open.

De vijfde set zou de beslissing moeten brengen. Coach Beuker gaf aan dat, wanneer met de felheid  van de laatste paar punten uit de vierde set zou worden gespeeld, een overwinning er nog steeds in zou zitten. De ploeg richtte zich precies op het juiste moment op en mede dankzij een paar kill-bloks van Jeroen Smit  kon bij 8-6 van kant worden gewisseld. Deze voorsprong wist Trias uiteindelijk vast te houden en de beslissende set (15-12) en daarmee de wedstrijd (3-2) zo naar zich toe te trekken.

Coach Beuker was tevreden over het  spel van zijn ploeg. “Waar het de afgelopen weken nog met vooral veel dalen ging, speelde de ploeg vandaag bij vlagen weer met de frisheid en het elan dat ze kunnen hebben. Wanneer we de goede perioden nog wat kunnen oprekken en de dalen nog een beetje kunnen afvlakken kunnen we het iedere tegenstander erg moeilijk maken. Dat geloof moet er nog een beetje meer inkomen. Het ten koste van alles willen winnen en wat minder lang over fouten nadenken. Alleen de volgende bal is belangrijk en wat gebeurt is, is gebeurd en kun je niet meer beïnvloeden wat er komen gaat nog wel. In de vijfde set zag ik eindelijk weer die onverzettelijkheid en het willen winnen, dat doet mij deugd”.

Trias staat nu zevende met 20 punten uit 7 wedstrijden. Vanaf nu gaat het vizier op de wedstrijd van aanstaande zaterdag 2 december, wederom in sporthal Eelwerd om 18.00 uur tegen Emmen ’95 dat op de achtste plaats staat met slechts 3 punten minder dan Trias. Een sleutelwedstrijd derhalve.

Volg ons op

11,145FansLike
1,424VolgersVolg
5,292VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
AutoAuto
DierDier
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
WonenWonen
KlussenKlussen

Populaire berichten