7.7 C
Delfzijl
13 mei 2021 02:10

TRIAS heren overtuigend naar winst

Delfzijl – Iets meer dan anderhalf uur hadden de TRIAS-heren zaterdagavond nodig om de tweede thuiswedstrijd van het seizoen met 4-0 winnend af te sluiten. In Delfzijl werd Donitas 3 via 25-15, 25-16, 25-17 en 25-12 simpel aan de kant gezet. Vanaf nu is de focus gericht op de Bekerwedstrijd. Komende woensdag staat in Loppersum de wedstrijd met LSV Loppersum op het programma.

De eerste, tweede en vierde set waren van een zeer goed niveau. Van tegenstand was nauwelijks sprake. Er was sprake van goed spel en het was een wedstrijd waar je met plezier naar zat te kijken. Alle onderdelen van het spel waren prima verzorgt. Alleen in het eerste deel van de derde set was dat even iets minder. Toch herstelden de spelers zelf de controle weer over de wedstrijd zonder dat coach Beuker een Time-out hoefde aan te vragen. Dat was trouwens sowieso een opvallend detail. Beuker hoefde over de hele wedstrijd geen time-out aan te vragen.  Ondanks het feit dat de heren het vanaf het begin van de competitie al moeten stellen zonder vaste waarden Kees Parent en Henri Haan doet het team het tot nu toe bijzonder goed in de derde divisie. Zaterdag maakte Jan Timmerman van Heren 2 voor het eerst zijn opwachting binnen het team, als Libero. Als vervanger van Kees Parent speelde hij even als de rest van het team een puike partij. “Jan zal de rest van het seizoen zoveel als mogelijk blijkt bij het eerste team betrokken blijven.

Vanaf maandag gaat de focus op het Beker treffen tegen LSV, direct daarna zal er een korte pauze worden ingelast om alle pijntjes die er inmiddels toch wel zijn even de tijd te gunnen om te herstellen. Dat kan omdat we de komen twee weekeinden geen wedstrijd hebben, maar eerst de wedstrijd van woensdag nog. ‘We kennen LSV door en door en ik heb vanmiddag nog even gekeken bij de wedstrijd van onze Heren 2 tegen LSV”. Tijdens de Bekerwedstrijd van aanstaande woensdag  wil coach Beuker zo veel  mogelijk Saso Dreu klaarstomen voor het echte werk.  “Aanstaande woensdag zal hij zoveel mogelijk minuten krijgen en is een prima mogelijkheid om hem een hele wedstrijd te laten meedraaien in het team. Saso heeft nog moeite om zijn plaats binnen het team te verwerven. Vooral het positiekiezen en zijn passing  is nog een probleem. Het team moet zich in de passopstelling dan iets aanpassen en dat kost even wat tijd. Met hulp van het team en met wat extra training gaan we dat zeker klaar spelen”, zegt Beuker. “Het was dan ook leuk dat hij in de laatste set nog wat minuten kon maken en daar, met een beetje geluk weliswaar, een 100% score wist te maken. Je zag ook dat het hele team hem dat gunde. We zullen Saso de rest van het seizoen nog echt nodig hebben. Met onze kleine spelersgroep zal iedere goede speler  van waarde zijn, daarom gaat hij woensdag zeker spelen. De volgende thuiswedstrijd is dan op 4 november om 18.00 uur in Appingedam tegen Pegasus uit Ter Apel.

Volg ons op

11,145FansLike
1,424VolgersVolg
5,291VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
AutoAuto
DierDier
KlussenKlussen

Populaire berichten