4.1 C
Delfzijl
23 april 2021 04:01

Trias dames pakken overwinning op Lycurgus dames 3

Delfzijl – Op zaterdag 16 januari speelden de dames van vv Trias dames 1 een wedstrijd tegen hekkensluiter Lycurgus dames 3. De dames van Trias, die inmiddels de 3e positie hebben bemachtigd, hebben in het verleden laten zien dat ze tegen mindere tegenstanders niet altijd hun eigen niveau weten te halen. Coach Kees Parent maakte de dames hier nogmaals van bewust voordat de wedstrijd begon. Er zou gevochten worden voor een 4-0 overwinning zonder te denken dat het allemaal vanzelf zou gaan.

Eenmaal begonnen aan de wedstrijd bleek dat er inderdaad enigszins sprake was van niveauverschil en al gauw kwamen de dames op een behoorlijke voorsprong. Alles klopte en de punten werden makkelijk gemaakt. De set eindigde in 25-8.

In de tweede set begon trias wederom met een voorsprong. Deze was echter niet zo groot als in de vorige set. Aan eigen kant werd minder zorgvuldig gespeeld en de tegenstander had enkele talentvolle jeugdspelers ingebracht die het behoorlijk spannend maakten. Na een goede servicereeks van de tegenstander was er nog maar een punt verschil. Tijd voor de coach om een time-out aan te vragen en de dames toe te spreken. Na de time-out wist trias ook deze set naar zich toe te trekken, 25-21.

Ook in de volgende set wisten de trias dames niet hun niveau van de eerste set te bereiken. Weer wisten de dames van Lycurgus in deze set redelijk bij te blijven en aan de hand van de service werden de trias dames onder druk gezet. Aan eigen kant werd ietwat angstig gespeeld.

Aanvallen werden niet maximaal uitgevoerd en ook met de service hielden de dames wat in, bang om fouten te maken. Desondanks werd deze set gewonnen, 25-17.

De laatste set gingen de dames dus van start met een 3-0 voorsprong in sets. Omdat er geen genoegen zou worden genomen met minder dan een 4-0 overwinning moesten ze de laatste set nog flink aan de bak. Na de hele set op lichte voorsprong te hebben gestaan trok Trias ook deze belangrijke laatste set naar zich toe, 25-19. Een 4-0 overwinnen en dus naar huis met 5 punten!

Volg ons op

11,082FansLike
1,424VolgersVolg
5,284VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
AutoAuto
DierDier
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen

Populaire berichten