woensdag 29 september 2021
19.9 C
Delfzijl

Top weekend voor sloeproeivereniging Delfzijl tijdens de HT race

spot_img

Harlingen – Afgelopen vrijdag werd de 43e Harlingen-Terschelling sloeproeidwedstrijd gehouden. Er verschenen 135 sloepen aan de start. De weersomstandigheden waren goed, toch zorgde  de wind voor een pittige golfslag en een fikse tegenwind. Vooral in de Schuitengat moest er worden gevochten tegen de stroming om iedere meter die werd afgelegd.

Sloeproeivereniging Delfzijl deed met twee teams mee en beleefde een top weekend. Zo mag het wel worden genoemd, met twee podium plekken voor de beide teams en twee jubilarissen, te weten: Dienko Nieuwenhuis (10e x) en Laurens Mulder (25e x). Vooral dat laatste is in de provincie Groningen uniek te noemen.

Laurens begon als roeier in de Zeehaen en de Aludux. De laatste jaren is hij de vaste en betrouwbare stuurman van het herenteam geweest. Ook maakte hij zich binnen de sloeproeiwereld verdienstelijk als voorzitter van de  Federatie Sloeproeien Nederland en lid van de sleep- en keurcommissie. Laurens heeft aangegeven een stap terug te doen binnen de vereniging, maar binnen het sloeproeien blijft hij een bron van kennis en zal hij ongetwijfeld op een of andere manier een bijdrage blijven leveren.

De twee teams beleefden een fantastische race. Voor het eerst stonden ze samen op het podium en beiden op de 10e plek. Voor de dames een primeur; voor de heren een topprestatie. Nadat de race vrijdag in respectievelijk 4:32 dames en 3:10 heren werd afgelegd werden zaterdag de prijzen uitgereikt.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,289VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
spot_img
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen
TuinTuin
KlussenKlussen

Populaire berichten