Toneelvereniging de Helmster Schans: springlevend

Hellum – De toneelvereniging de Helmster Schans uit Hellum is dit seizoen met alle leden begonnen aan de repetities voor hun uitvoeringen op de zaterdagen 4 en 11 februari. Na de stille jaren vanwege de coronapandemie was dit best bijzonder.

Ook regisseur Rob Breeman en zijn assistente Gonnie Westerkamp zijn weer met frisse moed begonnen. Het stuk wat ze gaan spelen heet “Ja ik wil….Denk ik!” geschreven door Nico Torrenga.

Er ontstaan doldwaze situaties rondom huisarts Patricia. Zij begint, zonder geld, een dorpspraktijk het (bedrijfspand) wordt verbouwd. De vrijgezelle Patricia geniet bij dat alles volop van het leven. Ze strompelt van het ene in het andere probleem. Haar assistente Lucie heeft het er maar druk mee. Toch probeert zij om samen met Patricia een nieuwe geldschieter te vinden, nadat Patricia’s ouders hun handen ervan afgetrokken hebben.

Een jonge vrouw en ook nog huisarts zal toch wel in trek zijn bij knappe, rijke mannen?

Hoe dit afloopt kunt u op 4 en/of 11 februari zien in dorpshuis Tonegido. Aanvang 20.00 uur. Rondom de uitvoeringen zal er muziek gespeeld worden en in de pauze is er een verloting.

Back to top button