fbpx
24.3 C
Delfzijl
zondag 09 augustus 2020
Home Sport Titels op de Amstel Voor Neptunusroeier Veninga en voor de jeugdvier

Titels op de Amstel Voor Neptunusroeier Veninga en voor de jeugdvier

Amsterdam – Afgelopen weekend werd er weer volop geroeid door de Jeugd van roeivereniging Neptunus. Op zaterdag stond de Jeugdhead op het programma. De inmiddels zeer succesvolle combinatie van de heren Maarten Veninga en Fons Folkers van Neptunus en Lucas Keijzer en Morgan Marques Ugarte van De Hunze, liet er geen twijfel over bestaan wie in de klasse jongens 14 op  dit moment de snelste ploeg van Nederland is. Opgezweept door stuurvrouw Eva Griep (Nept) voeren  zij naar een mooie eerste plaats.

Op zondagochtend was het tijd voor het lange afstandskampioenschap van de Amstel in de skiff (één persoonsboot). In de categorie jongens 15/16 Mocht Jan Huib Veninga als tweede van start gaan voor de race over vier kilometer. Hij wist al snel in te lopen op de voor hem gestarte David Boek uit Baarn maar het lukte niet  om hem in te halen. De twee jonge mannen wisten elkaar wel goed op te jagen  wat tot gevolg had dat het gat naar achteren erg groot was. Na de finish was het afwachten wat de andere negenendertig deelnemers zouden doen. Toen de laatste deelnemer gefinisht was bleek Jan Huib Veninga de snelste te zijn gevolgd door zijn ploeggenoot uit Groningen, Jelle Bakker. David Boek werd derde.

In dit veld roeiden ook twee jongens uit de jeugdvier van zaterdag. Zij roeiden mee om ervaring op te doen.  De dertienjarige Maarten Veninga (inderdaad het broertje van) werd eenendertigste en de veertienjarige Lucas Keijzer kwam zelfs tot een vijfentwintigste plaats.

Verder was er succes voor oud Neptunusroeier Damion Eigenberg. Hij wist in het Lichte heren veld de titel te veroveren over zevenenhalve kilometer.

loading...