Tips om relaxed op wintersport te gaan

Nederland – Voordat jij met relaxed met je ski’s van de besneeuwde bergen af kunt gaan, zijn er enkele zaken die je moet regelen. Door vooraf enkele zaken te regelen, ben jij ervan verzekerd om rustig op jouw wintersportvakantie te gaan. Zo zijn er enkele zaken die je gemakkelijk vooraf kunt regelen, die een hoop stress kunnen besparen. Benieuwd naar enkele zaken die nog wel eens worden vergeten? Lees dan snel verder!

Regel skiles vooraf
Heb jij of jouw kinderen nog enkele lessen nodig voordat jullie van de berg af kunnen? Probeer dan de lessen vooraf te boeken. Zo weten jullie zeker dat je lessen kunt volgen. Ook hoef je dit dan niet meer tijdens je vakantie zelf te regelen. Zo hou je automatisch meer tijd over voor de leukere zaken op jouw wintersportvakantie.

Maak de auto winterklaar
Een handige tip voor alle wintersporters die met de auto naar hun bestemming gaan. Zorg dat jouw auto voor vertrek winterklaar is. Hier zijn online handige lijstjes voor te vinden. Denk bijvoorbeeld na over de banden, ruitenvloeistof, EHBO-materiaal, etc. Denk er daarnaast ook aan om jouw rijbewijs te controleren. Je zult niet de eerste zijn die per ongeluk met een verlopen rijbewijs op de weg rijdt.

Bekijk de routes
Check kort voor vertrek nogmaals de route die jij wilt afleggen. Kijk of er misschien wegwerkzaamheden zijn, of je tol moet betalen of dat er onverwachts een weg is afgesloten. Door dit kort voor vertrek nogmaals te controleren weet jij waar je aan toe bent. Moet je lang rijden en ben je van plan om tussendoor ergens te overnachten? Dan is het verstandig om dit vooraf al in te plannen en te boeken. Kijk dan naar steden die op de route liggen en naar beschikbare hotelkamers.

Denk na over betalingsmogelijkheden
In Nederland op wintersport gaan is natuurlijk niet mogelijk. Je zult hiervoor toch echt naar het buitenland moeten. Daarom is het verstandig om vooraf na te denken hoe je wilt betalen in het buitenland. Met jouw Nederlandse bankpas kun je vaak op een stuk minder plekken afrekenen. Een creditcard kan in dit geval een uitkomst zijn. In het buitenland kun je vaak betalen met een creditcard. Daarnaast ben je met sommige creditcards verzekerd. Handig, zo kun je namelijk met een gerust hart betalen. Daarnaast kun jij bij het boeken van sommige reizen zelfs korting krijgen als je betaalt met een creditcard.

Back to top button