Hof van Daam in Appingedam heropend met nieuwe eigenaar

Appingedam – Na maanden van renovatie en herinrichting is op vrijdag 24 februari 2023 het Hof van Daam in de Dijkstraat in Appingedam heropend. Het koffie- en theehuis sloot in augustus 2021 haar deuren nadat eigenaresse Hennie Hofman op 65-jarige leeftijd besloot te stoppen. Het pand moest worden versterkt, waardoor het juiste moment was aangebroken om te sluiten. Haar opvolger Mariël Mossel stond al klaar om de zaak over te nemen, maar tegenslagen met de versterking van het pand vertraagden de heropening tot vandaag.

Het vernieuwde Hof van Daam zal zich richten op koffie en gebak, diverse broodjes en andere lekkernijen. Mossel heeft de Hotelschool gedaan en verkocht eerder gebak vanuit huis, onder andere via Facebook. Voordat het Hof van Daam sloot, heeft ze enige tijd met Hennie Hofman meegedraaid om de kneepjes van het vak te leren.

Banket van Jan Bos
Mossel staat er niet alleen voor bij het maken van het gebak. Ze krijgt daarbij hulp van banketbakker Jan Bos die in 2021 besloot zijn eigen zaak te sluiten. Bos is de laatste banketbakker in Appingedam en helpt graag op de achtergrond mee.

“Het Hof van Daam is een oude naam in Appingedam, maar heeft een volledig nieuwe huisstijl gekregen”, aldus Mossel.

Aanstaande zaterdag, tijdens Dolle Zaterdag in het centrum van Appingedam, is het Hof van Daam vanaf 10:00 uur geopend. Klanten zijn van harte welkom om de vernieuwde zaak te komen bekijken.

Back to top button