fbpx
16.2 C
Delfzijl
donderdag 28 mei 2020
Home Agenda tips Theatervoorstellingen in de Solwerderstraat tijdens Dickens in Daam

Theatervoorstellingen in de Solwerderstraat tijdens Dickens in Daam

Appingedam – De sfeer van gezellige kerstdagen zal dit jaar zeker in Appingedam beleefd kunnen worden. De vrijdag & zaterdag, vóór kerst, zal het centrum helemaal in de sfeer zijn van het bekende Dickens verhaal met Scrooge in de hoofdrol.

Rond de 150 acteurs, figuranten en muzikanten, gekleed in de stijl van toen, brengen het meer dan 175 jaar oude verhaal tot leven onder naam Dickens in Daam. Dames en heren van stand, arbeiders en hardwerkende vrouwen, ondeugende schoffies en schattige meisjes. Het publiek zal dit leven om zich heen zien gebeuren al ze door de straten dwalen.

Juist Appingedam leent zich heel goed voor een straattheater als dit. De historische binnenstad is een decor op zich, waar je amper meer iets aan hoeft te doen om Dickens te laten herleven. De smalle winkelstraat, Dijkstraat, ademt een historie, de Solwerderstraat is met de historische panden en de ‘wereld beroemde’ hangende keukens een feit. Met als hoogte punt het schattige huisje op Solwerderstraat 18 met de naam Eben Haezer. Dat is ook de voornaam van Scrooge. Het moest zo zijn…

Theatervoorstellingen
Maar er is nog meer te zien en te beleven. Vrijdag 20 december worden in de Solwerderstraat een 7-tal Dickens in Daam Theatervoorstellingen opgevoerd waarin door 45 acteurs het verhaal van Scrooge verbeeld wordt. Hoe de vrekkige, gierige, mopperende Scrooge het licht ziet en zijn zegeningen gaat tellen.

Hiervoor worden, via de website dickensindaam.nl tickets verkocht. Het aantal plaatsen is beperkt, vol is vol!  Uiteraard is al het overige in Appingedam gratis te bezoeken en te beleven.

Alle winkels in het centrum zijn tijdens Dickens in Daam open, de vrijdag is er koopavond tot 21 uur en is iedereen ook de gehele zaterdag open. Tevens is op de koopzondag in de middag een delegatie van de Dickens family in het centrum aanwezig.

Het centrum van Appingedam heeft hiermee een nieuw evenement op de agenda dat gedragen wordt door de inwoners & winkeliers en zich onderscheidt en opvalt in de evenementenagenda van de provincie Groningen. Wethouder Usmany is positief verrast door Dickens in Daam: “Dickens in Daam organiseren in onze historische binnenstad geeft precies de winter sfeer die bij ons past.  In het laatste weekend voor de Kerst verandert de binnenstad naar vroegere tijden en ik heb er nu al zin om die gezelligheid te beleven met hopelijk als kers op de taart: een beetje sneeuw!”

Dickens in Daam is vrijdag 20 (middag en avond) & zaterdag 21 december (overdag). Daarnaast is er zondagmiddag 22 december Koopzondag. Tickets voor de Theatervoorstellingen kunnen besteld worden via www.dickensindaam.nl. Op de site is meer informatie te vinden over Dickens in Daam.

Advertenties