The Lasses & Kathryn Claire terug in ’t kerkje van Eenum

Eenum – Vorig jaar trakteerden The Lasses & Kathryn Claire het publiek in Eenum op een prachtig concert. En daarom komen ze terug! Op 22 september staan de drie folkzangeressen weer in het mooie kerkje aan de IJzerbaan met een karrevracht vol prachtige liedjes én met hun nieuwe cd. Nederlands enige echte muziektijdschrift OOR noemt de plaat ‘Een parel voor de folk’.

“De vrouwelijke Crosby, Stills & Nash” zijn in de herfst van 2017 weer in heel Nederland te horen. Geweldige samenzang, intieme liedjes en heel veel speelplezier, dat kenmerkt een optreden van The Lasses en hun Amerikaanse vriendin Kathryn Claire. Na een toevallige ontmoeting in Amsterdam besloten de drie vrouwen samen door het westen van Amerika te touren. Een Nederlandse tournee volgde al gauw. Inmiddels zijn Margot Merah, Sophie Janna (samen The Lasses) en Kathryn Claire al toe aan de zevende tour samen. Bij elke tour komen er nieuwe liedjes bij over reizen, het leven en de liefde. Naast eigen werk spelen ze de mooiste traditionals uit het Ierse, Schotse en Amerikaanse folkrepertoire.

De vrouwen weten als geen ander de passie en de verhalen uit de folk voor het voetlicht te brengen. Met drie heel verschillende stemmen en de klanken van viool, bodhrán en akoestische gitaar is een concert van The Lasses en Kathryn Claire toegankelijk en uniek. Vorig jaar sloten ze hun tournee af met de opnames van een Live CD in de sfeerrijke ‘Parel van Zuilen’ in Utrecht. Die cd is nu uit en wordt tijdens de optredens gepresenteerd. In de folkwereld is de cd zeer enthousiast ontvangen. Zo schreef het tijdschrift Rootstime: “Dit is balsem voor de ziel, voedsel voor de oren en vreugde voor het hart. Zo mooi, ja. ZO MOOI!” Muziekblad OOR noemt het album “Een parel voor de folk”.

22 september – Kerkje, Eenum
IJzerbaan 7

Aanvang: 20.00 uur
Kaarten: 10 euro – aan de deur of via mailthelasses@gmail.com

Meer informatie: www.thelasses.nlBack to top button