zaterdag, oktober 16, 2021
11.3 C
Delfzijl

Terugkijken op 100 jaar voetbal met plakboekenmiddag

Delfzijl – Het jubileumjaar van 100 jaar Voetbal in Delfzijl nadert het einde. De afsluiting is op 22 juni. Daarvoor is er nog een plakboekenmiddag die zaterdagmiddag 18 mei wordt gehouden in de kantine van NEC op sportpark Centrum. Van 13.30 tot 1700 uur kunnen mensen met plakboeken en andere belangstellenden gezamenlijk oude voetbal herinneringen bovenhalen. Naar verwachting komen aan de hand van de krantenknipsels en foto’s in de plakboeken nog vele verhalen boven.

Het hele seizoen door is op verschillende manieren aandacht besteed aan dit bijzondere jubileum. In het oog springend is daarbij tentoonstelling 100 jaar Voetbal in het MuzeeAquarium. De expositie, samengesteld uit artefacten die de leden van de VV Farmsum, VV Eems Boys, VV Neptunia en VV Oosterhoek aanbrachten, trok maar liefst zo’n duizend bezoekers. De Pubquiz in kader van 100 jaar voetbal in Delfzijl leverde een gezellige en spannende avond in een stampvol Lokaal op.

De afsluitende feestdag op 22 juni staat uiteraard volledig in het teken van voetbal. Veel teams vanuit alle verenigingen hebben zich opgegeven voor deze bijzondere voetbaldag. Vanaf 13. 00 uur worden vele wedstrijden, met een hoog reünie gehalte gespeeld op het sportpark Centrum. . Zowel damesvoetbal, 45+ voetbal als ook walking voetbal ( 65+) worden in een vriendschappelijke sfeer gespeeld. Voor de jeugd wordt een spellencircuit uitgezet.

Na afloop van de wedstrijden kan iedereen die dat wil tegen betaling aanschuiven bij een grote barbeque. Het feest barst ‘s avonds om 20.00 uur los als de band Van Geeft M begint te spelen.  

Ter gelegenheid van het jubileumjaar wordt een magazine uitgegeven met een terugblik op 100 jaar voetbal in Delfzijl, de historie, vele anekdotes, interviews met vrijwilligers en veel foto’s. Het magazine is vanaf 22 juni voor 10 euro te koop.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,301VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
spot_img
AutoAuto
WonenWonen
DierDier
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle