Tentoonstelling ‘Op doorreis naar Delfzijl: 135 jaar spoorlijn Groningen – Delfzijl’ geopend

Delfzijl – Wethouder IJzebrand Rijzebol heeft vrijdagmiddag in het MuzeeAquarium de tentoonstelling ‘Op doorreis naar Delfzijl: 135 jaar spoorlijn Groningen – Delfzijl’ geopend.

De spoorlijn werd in 1894 feestelijk geopend en vormde een belangrijke verbinding voor Delfzijl. En ook vandaag de dag is de spoorlijn niet weg te denken. Delfzijl bezit een imposant stationsgebouw, dat weer van een mooi ingericht voorterrein is voorzien.

Bij de opening was ook Henk Koster aanwezig de laatste stationschef van het Hoofdstation in Delfzijl. Enkele voorwerpen die Koster in het dagelijkse leven gebruikte op het station staan ook tentoongesteld zoals zijn overjas en vertrekstaf. In 1979 verdween de functie van stationschef.

De tentoonstelling is van 28 september tot er met 5 januari 2020 te bezichtigen in het MuzeeAquarium.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”2205″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button