donderdag 16 september 2021
19.9 C
Delfzijl

Tentoonstelling Historische vrouwen uit Appingedam en omgeving

spot_img

Appingedam – Het Museum Stad Appingedam bereidt een nieuwe tentoonstelling voor over historische vrouwen uit de stad Appingedam en de regio.

Dit thema is gekozen vanwege het 100-jarig bestaan van kiesrecht voor vrouwen. De vrouwen die op de tentoonstelling in de spotlights staan, waren niet allemaal met kiesrecht bezig, maar lieten toch op de één of andere manier hun stem horen in de samenleving en hebben daarmee geschiedenis geschreven. Bekende namen zijn bijvoorbeeld Sybille van Griethuysen, Albartha ten Oever en Titia de Haas-Okken.

Van haar bezit het museum een sfeervol portret, geschilder door Ids Wiersma rond 1900. Zij woonde in de pastorie op Solwerd en schreef diverse romans en streekverhalen. Het is onmogelijk om aan alle vrouwen die in de historie van de regio iets betekend hebben, aandacht te besteden.

Daarom is het museum ook heel benieuwd wie volgens inwoners van de stad en de regio niet mag ontbreken op de tentoonstelling: u kunt een mail sturen naar info@museumstadappingedam.nl. Voorwaarde is wel, dat het historisch moet zijn en dat er voorwerpen zijn die een beeld van deze persoon geven: een portret, een persoonlijk voorwerp, een verhaal, een kunstwerk…de tentoonstelling is te zien vanaf 29 juni tot half september.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,287VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
DierDier
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto

Populaire berichten