9.9 C
Delfzijl
16 mei 2021 01:42

Feestelijke opening van de Wetenschapsdag op het Theda Mansholt College

Delfzijl – Ook dit jaar heeft de vaksectie Natuur- en Scheikunde (NASK) van het Theda Mansholt College weer een Wetenschapsdag georganiseerd voor alle 3e klas leerlingen op het vmbo.

De Wetenschapsdag startte vanochtend om 8.30 uur op het Theda Mansholt College aan de Sikkel 3 in Delfzijl. De rappers van de hiphop formatie HWM zorgden voor een energieke opening. De officiële opening werd verricht door René Paas, de Commissaris van de Koning, met feestelijke confetti kanonnen.

Voordat de officiële opening plaats vond was er eerst nog een koffiemoment met René Paas en een aantal leerlingen. Het gesprek ging over de wetenschap en de ontwikkelingen hiervan. Zo vertelde René Paas; ’30 jaar geleden werd er gevraagd of mensen interesse hadden in een mobiele telefoon. Uit onderzoek bleek dat er niet veel interesse was. Tegenwoordig zit de mobiel aan jullie vastgeplakt. Zo zie je maar dat tijden veranderen.’ Wat als ik jullie vraag wat jullie vinden van een zelfrijdende auto?’ De reactie van een leerling hierop was dat hij daar niet in geloofde dat die er ooit zou komen. ‘We spreken elkaar over 10 jaar wel eens weer’; zei René Paas al lachend. Na het gesprek en de opening startte het programma. Groepjes leerlingen volgden demonstraties, workshops en lezingen over innovatieve ontwikkelingen die verzorgd werden door bedrijven, scholen en instellingen.

Prikkelende Wetenschapsdag
Vaksectie NASK van het Theda Mansholt College wil met deze Wetenschapsdag de vmbo-leerlingen prikkelen door ze kennis te laten maken met de wetenschap. Er worden lezingen gegeven op het gebied van sterrenkunde, energie van de toekomst en forensische psychologie. Verder zijn er demonstraties met o.a. vloeibaar stikstof en een bionische hand.

Daarnaast zijn er diverse workshops en zal de “jouw energie van morgen” truck aanwezig zijn. De bedrijven, scholen en instellingen die deze activiteiten verzorgen vertellen over de nieuwste ontwikkelingen. Dat vinden de leerlingen erg leuk en interessant. Zij zijn tenslotte ook de groep die deze ontwikkelingen later in hun carrière in de praktijk vorm gaan geven.

Volg ons op

11,150FansLike
1,424VolgersVolg
5,284VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
DierDier
WonenWonen
AutoAuto

Populaire berichten