Tentoonstelling ‘De verloren dorpen rond Delfzijl’ in het MuzeeAquarium

Delfzijl – De tentoonstelling ‘De verloren dorpen rond Delfzijl, Heveskes, Oterdum en Weiwerd’ is vrijdagmiddag van start gegaan in het MuzeeAquarium. De tentoonstelling werd geopend door Jeroen Hillenga, archivaris van de gemeente Delfzijl en de 96-jarige mevrouw Japenga-Dik, die geboren is in Oterdum.

De dorpen moesten in de laatste kwart van de vorige eeuw wijken voor de uitbreiding van de dijk en de industrie. Maar de herinnering blijft levend dankzij foto’s, objecten, verhalen en schilderijen ontstaat een beeld van de dorpen die verloren zijn gegaan, hun inwoners, hun culturele leven, de middenstand en allerlei facetten uit het dagelijks leven.

Eén van de ingeleverde objecten voor de tentoonstelling is het schilderij van de kerk van Heveskes, geschilderd door Pieter Luttje. Het MuzeeAquarium met de grote hoeveelheid aan spullen die beschikbaar zijn gesteld voor deze tentoonstelling.

De tentoonstelling loopt van 1 juni tot 1 september 2019 en is te bezoeken tijdens de normale openingstijden van het MuzeeAquarium.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”2037″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button