fbpx
19.2 C
Delfzijl
zaterdag 15 augustus 2020
Home Agenda tips Tentoonstelling 100 jaar voetbal Delfzijl in het Muzeeaquarium

Tentoonstelling 100 jaar voetbal Delfzijl in het Muzeeaquarium

Delfzijl – Ter gelegenheid van 100 jaar voetbal Delfzijl wordt vrijdagmiddag een tentoonstelling geopend in het Muzeeaquarium.

De tentoonstelling biedt een overzicht over 100 jaar voetbal in de havenstad. Er zijn veel foto’s te zien maar ook shirts, bekers en andere attributen. De tentoonstelling is ingericht met materiaal dat is aangeleverd door Eemsboys, VV Farmsum, VV Neptunia, vv Oosterhoek en NEC Delfzijl. De expositie is tot en met 30 maart te bewonderen.

De tentoonstelling maakt deel uit van het herdenkingsjaar. Ter ere van dit eeuwfeest vond de aftrap van Delfdam 35+ dit jaar niet in Appingedam plaats maar bij de Eurocup in de Wijnne Barends loods in Delfzijl.

Op 15 februari wordt in het kader van het evenement een pubquiz in Grand Café Het Lokaal gehouden. De deelnemers worden getest op hun kennis van de historie van de Delfzijlster voetbalgeschiedenis.

Het eeuwfeest wordt 22 juni afgesloten met een groot feest op sportpark Centrum. Uiteraard wordt er gevoetbald door teams met een hoog reüniegehalte. ‘s Avonds volgt een groot feest met live muziek.

loading...