4.1 C
Delfzijl
18 april 2021 01:29

TenneT heeft een informatiecentrum in de Eemshaven geopend

KlussenKlussen
AutoAuto
ComputerComputer
Vaker kopenVaker kopen
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Mode 2021Mode 2021
StudieboekenStudieboeken

Eemshaven – Donderdag 13 februari openden wethouder Mariette de Visser (gemeente Het Hogeland), TenneT-projectdirecteur Klaas Bakker het TenneT-informatiecentrum in de Eemshaven.

Bezoekers kunnen er vanaf 1 maart terecht voor informatie over de nieuwbouw van de 380 kV-verbinding Eemshaven-Vierverlaten en hoogspanningsstation Vierverlaten (bij Groningen). De bouw hiervan begint dit voorjaar en gaat door tot en met de oplevering in 2023.

Vanaf 1 maart is het centrum geopend. Het is een mooie uitvalsbasis voor een bezoek aan het bouwprojecten en aan de Eemshaven. TenneT bouwt in deze ‘energiehaven’ momenteel twee hoogspanningsstations erbij en heeft al meerdere ‘assets’ in gebruik. In Noord-Nederland is Tennet met tientallen andere projecten bezig. Zo onderzoekt zij met het ministerie van Economische Zaken en Klimaat de verbindingsalternatieven voor de windparken Ten Noorden van de Waddeneilanden. Ook hierover is in het centrum informatie te vinden.

In het centrum staat onder andere een digitale maquette van het project, er zijn diverse projectfilms te bekijken; en er is een virtual-reality toer door een hoogspanningsverbinding.

Informatiecentrum Eemshaven
Adres: Kantorengebouw Nijlicht, Schildweg 16 Eemshaven

Geopend (vanaf maart 2020) op dinsdag en donderdagmiddag (uitgezonderd schoolvakanties) vanaf 13.00 uur. Verder op afspraak. info@eemshaven-viervcerlaten380kv.nl

Volg ons op

11,071FansLike
1,424VolgersVolg
5,284VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
DierDier
AutoAuto
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen

Populaire berichten