fbpx
14.4 C
Delfzijl
woensdag 27 mei 2020
Home Agenda tips Benefietconcert Lionsclub Appingedam-Delfzijl met het Haydn Jeugd Strijkorkest

Benefietconcert Lionsclub Appingedam-Delfzijl met het Haydn Jeugd Strijkorkest

Appingedam – Lionsclub Appingedam-Delfzijl organiseert op 7 maart voor de 22e keer een benefietconcert met het Haydn Jeugd Strijkorkest.

De afgelopen jaren vond dit fantastische klassieke concert met jeugdige talenten plaats in de Kruiskerk in Delfzijl. Omdat deze kerk wordt verbouwd, vindt de tweeëntwintigste editie plaats in het Multifunctioneel Centrum Kabzëel, Dijkstraat 77 in Appingedam.

Op deze mooie locatie zullen de leerlingen van het Prins Claus conservatorium in Groningen stukken spelen van o.a. Corelli, Farkas en Bizet. Ook dit jaar zullen leerlingen van het IVAK weer samenspelen met de jonge talenten van het HJSO. Dit gebeurt nu al een aantal jaren en het is echt fantastisch om te zien hoe mooi dit samen speelt.

Maar het is niet alleen muzikaal genieten want door de kaartverkoop en verschillende sponsoren zijn de opbrengsten van dit concert bestemd voor een aantal goede doelen.

Zo steunt de Lionsclub Appingedam dit jaar o.a. Stichting Struikelstenen in Appingedam, het varen met ouderen tijdens DelfSail 2021 en de voedselbank Eemsdelta. Tijdens de avond zal Lionslid Bart Arntzen iets vertellen en laten zien over een prachtig project in Lukulu Zambia. De slechte stroomvoorziening in het lokale hospitaal waar Bart jaren als tropenarts heeft gewerkt is nu stabiel doordat het door de Lions is voorzien van zonnepanelen.

Kaarten zijn in de voorverkoop voor € 11,50 te koop bij Fysiotherapiepraktijk Attfysio, Apotheek Neptunus in Delfzijl en tuincentrum GroenRijk Eemsdelta in Appingedam. Ook kunt u terecht bij  één van de Lionsleden.

Op 7 maart aan de kassa kosten de kaarten € 12,50. Een bezoek aan dit concert op 7 maart om 20.00 uur op de nieuwe locatie in het MFC Kabzëel in Appingedam wordt van harte aanbevolen!   

Advertenties