vrijdag 22 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

Taekwon-doka’s Jan Ekema goed op weg richting WK in juli

Pijnacker – De taekwon-doka’s van Taekwon-do Academie Jan Ekema uit Appingedam hebben afgelopen weekend tijdens de Holland Cup uitstekend gepresteerd. De 14-koppige selectie van Ekema is samen goed voor dertien medailles. Het internationale toernooi in Pijnacker is het laatste toernooi voor de selectie om vorm behoud te tonen voor het WK in juli.

‘Ik ben zeer tevreden met de uitslag’ zegt trainer Jan Ekema. ‘We hebben zes keer goud, vijf keer zilver en twee keer brons mee naar huis genomen. We laten daarmee zien dat we zeer goed mee draaien op internationaal niveau.’

Uitblinker Sjoerd van der Veen
Uitblinker van het toernooi was de vijftienjarige Sjoerd van der Veen uit Glimmen. Van der Veen traint sinds 2014 bij Ekema en won zowel het goud bij het sparren in zijn eigen gewichtsklasse als in de open klasse.

Lastige tegenstanders
‘De open klasse is een klasse waaraan elk gewicht mee mag doen. Het is daarom een hele goede prestatie  van Sjoerd dat hij hierin gewonnen heeft. Zijn tegenstanders waren erg lastig te verslaan omdat ze sneller en kleiner waren. Desalniettemin wist Sjoerd met zijn harde trappen de tegenstanders van het goud af te houden’ zegt Ekema.

Nog meer winnaars
Naast het dubbele goud van Sjoerd was er ook goud voor Ezra Oorlog, Dhanis Prayitno,  Sharyl van Wijk en Suzanne Stoppels.  Volgens de trainer heeft de hele selectie goed gepresenteerd en kijkt hij vol goede moed naar het Wereld Kampioenschap in Birmingham in juli.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,305VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto
DierDier