Lutje DelfSail op 28 juni achter de Nicolaikerk in Appingedam

Appingedam – Het Varend Erfgoed is met groot aantal historische schepen op weg naar Delfzijl voor DelfSail.

Appingedam wil dit niet zomaar voorbij laten gaan, alle grotere schepen zijn genodigd de 28e Appingedam aan te doen. Achter de kerk in de stadshaven zullen de schepen aanleggen, is er Markt & Meer en muziek van o.a Armstrong’s Patent, Stowaway, Scheepsfolk en Opwierde II.

Gezellige markt: De 2e editie van Markt & Meer. Een gezellige en sfeervolle markt achter de Nicolaïkerk. Op de markt is volop handgemaakt moois, lekkernijen en ander moois te vinden. Meer dan 20 standhouders bieden hun waar aan in het pittoreske parkje achter de Nicolaikerk in Appingedam. Van Hollandse Nieuwe tot brocante en van handgemaakt tot zorgvuldig ingekocht. Kijk en luister naar het theater en de muziek op de kade en slenter heerlijk tussen de kramen door. Wie weet vindt u net dat ene waar u al zo lang naar op zoek bent.

Theater: Piraten zullen de straten onveilig maken en de kans bestaat dat u geronseld zult worden….of gevraagd te muiten of te enteren. Zeeliedjes mee te brullen met als dreiging anders gekielhaald te worden. Kortom u neemt een groot maar avontuurlijk risico als u Appingedam aan doet en daar Theatergroep Eelske Medde tegen komt.

Muziek: Shanty & Folkgroepen treden op langs de kade en op de aankomende schepen. Om 19:00 volgt er een optreden van het Shantykoor Opwierde II in de muziekkoepel met aansluitend, Armstrong’s Patent, Stowaway en Scheepsfolk zal het muzikale gedeelte afsluiten.

Tijd: 14:00 – 22:00 uur
Entree: Gratis!

Back to top button