9 C
Delfzijl
13 mei 2021 23:38

Taalvrijwilligers gezocht voor het Taalhuis / “Voel je Goed!” project

Delfzijl – Taalhuis is op zoek naar taalvrijwilligers in de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum. Dit zijn vrijwilligers die één op één of in kleine groepjes, mensen helpen om beter te leren lezen, schrijven of spreken. Als taalvrijwilliger hoef je geen taalwonder te zijn. Wel is het belangrijk dat je geduld hebt en dat je het leuk vindt om mensen te helpen.

Vrijwilligers krijgen begeleiding van taalhuiscoördinator
Als vrijwilliger in het Taalhuis werk je in de meeste gevallen in de bibliotheek van Delfzijl, Appingedam of Loppersum. Voor vrijwilligers is er begeleiding door een taalhuiscoördinator. Vrijwilligers bepalen zelf hoeveel tijd zij besteden aan het vrijwilligerswerk. Taalvrijwilligers worden zoveel mogelijk gekoppeld aan mensen uit de eigen gemeente.

Er is nog plaats in de basistraining De basistraining van vier dagdelen vindt plaats in de bibliotheek van Appingedam ( Professor Cleveringaplein 5) op woensdag 16, 23 en 30 januari en 6 februari 2019. De training begint om 9.00 uur en eindigt om 12.00 uur. Er is nog beperkt plaats.

Project “Voel je Goed!”
Voor het project” Voel je Goed!” van de Stichting Lezen & Schrijven worden vrijwilligers gezocht die de beweegcoach Uniek Sporten (Ellen Wollerich) willen ondersteunen. Bij het project worden in makkelijke taal leefstijllessen aangeboden en beweegoefeningen gedaan. Eind februari 2019 gaat het project van start in Delfzijl en zal twintig weken duren. Er wordt gewerkt in groepjes van vier deelnemers, begeleid door taalvrijwilligers. Van vrijwilligers wordt verwacht vooraf de basistraining van het Taalhuis te volgen.

Aanmelden
Lijkt het je leuk om vrijwilliger te worden? Meld je dan aan bij André de Graaf via telefoonnummer 06 835 25 393 of aj.degraaf@noorderpoort.nl. Kijk voor meer informatie op www.taalvoorhetleven.nl/partner/projecten/projectvoelgoed

Volg ons op

11,145FansLike
1,424VolgersVolg
5,292VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
DierDier
TuinTuin
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen

Populaire berichten