fbpx
12.8 C
Delfzijl
vrijdag 25 september 2020
Home Agenda tips ‘t Nije Noord Festival op 22 september aanstaande in Delfzijl-Noord

‘t Nije Noord Festival op 22 september aanstaande in Delfzijl-Noord

Delfzijl – Het Multiculty fest wat 6 jaar lang als naam heeft gefungeerd voor het grote wijkfeest aan “de Wending” in Delfzijl Noord heeft definitief een nieuwe naam gekregen. Over de nieuwe naam zijn veel positieve reacties gekomen, maar brengt ook nog wat verwarring mee, maar we gaan nu echt verder onder de naam ‘t Nije Noord Festival, aldus de organisatie.

Dit jaar wordt alweer voor de 7e keer door Wijkbelangen Delfzijl Noord (WDN) het festival georganiseerd. Het zal weer een pracht feest worden, met een grote diversiteit aan kramen, activiteiten en op het podium zullen weer verschillende artiesten iedereen vermaken.

Sterren van Noord is één van de  onderdelen van het festival, waarin net als voorgaande jaren men zich kan opgeven om een lied te zingen, te playbacken, goochelen, dansen of wat dan ook, de deelnemers zullen beoordeelt worden door een drie koppige jury. Waarna er uiteindelijk een winnaar zal worden gekozen.

De braderie telt weer een gezellig aantal kramen, met heerlijke eten uit Kaapverdie, Turkije, Antillen en nog veel meer cultuur hapjes.

Verder is er een sneltekenaar aanwezig, de clown met een knipoog zal iedereen verblijden met haar zeepbellen en ’s middags kunnen de kinderen pony rijden. Ook ballonnen zullen niet ontbreken, voor kinderen dus genoeg te doen, terwijl iedereen verder kan genieten van de vele koopwaren op de markt, straattheater acts en van het podium gebeuren.

Dit jaar zal o.a. Merulsa komen optreden, deze 15 jarige schrijft zelf haar nummers, heeft een prachtige stem en heeft al op diverse festivals opgetreden. Groovy Ally sluit de dag af, vanaf ongeveer 19.00 uur tot 21.00 uur kunnen we lekker gaan swingen onder het genot van een hapje en een drankje van deze veelzijdige band, met hun nieuwe zangeres Liesbeth Wieringa.

Het festival vindt plaats op het Groen voor Rood terrein in Delfzijl Noord.

U kunt zich nog tot 18 september as aanmelden voor een kraam of om mee te doen aan Sterren van Noord.

22 september t Nije Noord Festival
Tijdstip:  13.00 uur tot 21.00 uur
Aanmelden Sterren van Noord: Wijkbelangen@delfzijlnoord.nl of 0611222454
Aanmelden voor een kraam: Siska_vdlaan@hotmail.com Of 0611222454