fbpx
19.2 C
Delfzijl
zaterdag 15 augustus 2020
Home Sport SV Bedum C1 verrassende winnaar Pantheras Futsal Jeugdcup

SV Bedum C1 verrassende winnaar Pantheras Futsal Jeugdcup

Delfzijl – Afgelopen donderdag werd er in de Brede school Noord in Delfzijl de Pantheras Futsal Jeugdcup voor C junioren gespeeld. Dit prestigieuze zaalvoetbaltoernooi in Delfzijl werd georganiseerd door ZVV Delfzijl, de in 2012 opgericht zaalvoetbalvereniging van de Groninger havenplaats. Aan het toernooi werd deelgenomen door teams van Farmsum, Poolster, NEC Delfzijl, SV Bedum, SJO DVC, Middelstum, Hoogezand, De Heracliden en twee zaalvoetbalteams van ZVV Delfzijl en Indoor Soccer Noord (ISN, de Zaalvoetbalschool in Leek).

De twee aanwezige zaalvoetbalteams van ZVV en Indoor Soccer Noord wisten op eenvoudige wijze door te dringen tot de kwartfinales door al hun poulewedstrijden te winnen. Ook de kwartfinales wisten beide teams te voldoen aan de verwachtingen waarmee de halve finales bereikt waren. Van alle andere teams wisten alleen de beide uit SV Bedum C1 samengestelde teams, voor de gelegenheid omgedoopt tot SV Bedum C1 en C2, de halve finales te bereiken.

In de halve finales mocht SV Bedum C1 aantreden tegen het team van Indoor Soccer Noord, door velen als de gedoodverfde kampioen gekenschetst, waarvan in de poulewedstrijd kansloos met 2-0 werd verloren. Met veel strijd en een verdedigende speelstijl gunden de jongens van SV Bedum C1 deze individueel betere zaalvoetballers echter geen kans, sterker nog, zelf kregen ze drie keer de kans om de wedstrijd in de reguliere 8 minuten te beslissen, maar lieten ze dat na, 0-0. Marco Smit, ook in de kwartfinale al uitblinkend, was de onbetwiste ‘man of the match’ met zijn fabelachtig gekeerde strafschoppen en wist zelf de winnende strafschop achter zijn collega van ISN te schieten. In de andere halve finale was het C2 dat tegen de zaalvoetballers van de organiserende vereniging ZVV na een 0-0 eindstand in de reguliere speeltijd, in de penaltyserie het onderspit moest delven, waarmee ze zich overigens verzekerden van een derde of een vierde plek.

Voorafgaand aan de finale tussen ZVV en SV Bedum C1 werd de wedstrijd om de derde en vierde plek gespeeld tussen Indoor Soccer Noord C1 en SV Bedum C2. De jongens van ISN leken te teleurgesteld om nog te laten zien wat ze in de eerste wedstrijden wel deden, ook dit team van SV Bedum hield ISN redelijk eenvoudig op 0-0 en won de strafschoppenserie, waardoor ze op een derde plek eindigden. De finale werd gespeeld over twee helften van 8 minuten. SV Bedum C1 tegen ZVV C1. Kennelijk had het ternauwernood overleven van de poulefase de mannen van SV Bedum zoveel moraal gegeven dat ook deze hobbel zonder problemen genomen werd. Het team van SV Bedum C1 stond als een huis en er werden slechts weinig kansen weggegeven. In de eerste helft werd de 1-0 gescoord en die score werd in de tweede helft verdubbeld naar een 2-0 eindstand, waarmee SV Bedum C1 de onverwachte winnaar werd van het toernooi.

Een prachtig resultaat voor de beide deelnemende teams van SV Bedum en begeleidend kader, trainer Richard de Boer, en leiders Jurgen Norden en Richard Ahlers. De laatste kon er overigens vanwege zijn werk niet bij zijn.

loading...