fbpx
30.7 C
Delfzijl
donderdag 13 augustus 2020
Home Sport NEC Delfzijl en Appingedam naar halve finale Hogeland Cup

NEC Delfzijl en Appingedam naar halve finale Hogeland Cup

Uithuizen / Winsum – Voor het eerst tijdens de Energiewacht Hogeland Cup werd er woensdagavond tegelijkertijd op verschillende locaties gespeeld. Terwijl in sporthal De Mencke te Uithuizen een start werd gemaakt met het A-toernooi, werd in de Ripperdahal te Winsum de tweede damespoule afgewerkt. In die poule plaatsten de dames van Corenos zich verrassend voor de finaleavond. In poule A1 heerste Appingedam. NEC Delfzijl eindigde als tweede.

Nadat alle kaarten in het B-toernooi geschud waren, kon er woensdagavond eindelijk een start met het A-toernooi gemaakt worden. Hierin leken Appingedam en NEC Delfzijl op voorhand de favorieten, maar ook De Fivel en Corenos moesten zeker niet uitgevlakt worden. Dat gold ook voor de zondagtak van SV Bedum, die zich in in één van de poules op het B-toernooi tot poulewinnaar had gekroond. Helaas verschenen de paarshemden gisteravond door omstandigheden met een minder sterk team aan de aftrap dan in het B-toernooi. Dat zorgde ervoor dat de Bedumers puntloos onderaan eindigden, met de 3-10 nederlaag tegen Appingedam als dieptepunt.

Slagvaardiger
De overige ploegen maakten er een spannende strijd van in poule A1. Corenos hield Appingedam bijvoorbeeld op 2-2 en De Fivel en NEC Delfzijl bleven eveneens in evenwicht: 1-1. Daarmee zou er tijdens de tweede editie van de Energiewacht Hogeland Cup voor het eerst een poulewinnaar komen die niet al haar duels wist te winnen. Dat werd uiteindelijk Appingedam, dat op de remise met Corenos na, al haar resterende duels wist te winnen. Met nog één duel te gaan stonden Appingedam en NEC Delfzijl allebei op 7 punten, maar de Damsters bleken in het slotaffiche slagvaardiger en wonnen met 2-0. Appingedam leverde met Jivan Vroom ook de topscorer van de avond met 7 goals. Corenos en De Fivel eindigden met 5 punten precies gelijk, met een doelsaldo van nul. De Riepsters werden echter derde omdat zij meer goals wisten te maken (8-8 om 7-7).

Favoriet sneuvelt
Bij de dames in Winsum leek de favorietenrol voorbehouden aan EKC (Eenrum-Kloosterburen combinatie), dat op het veld uitkomt in de tweede klasse. Het liep echter net even anders. EKC won haar eerste duels nog wel relatief eenvoudig met respectievelijk 6-0 en 5-0 van de vijfdeklassers De Fivel VR1 en Holwierde VR1, maar tegen Corenos ging het fout. De ploeg uit Roodeschool, tevens met een damesteam in competitieverband actief in de zaal, had haar eerste duels met 4-0 en 2-0 gewonnen van Holwierde VR1 en SIOS VR1. Er was dan ook sprake van een topper, waarin Corenos VR1 knap met 3-0 van EKC VR1 wist te winnen. Omdat EKC ook van SIOS verloor (3-0) in het slotduel, eindigden zij nog achter de ploeg uit Sauwerd als derde. Holwierde VR1 won de twist der vijfdeklassers van De Fivel VR1 met 3-2 en eindigde als vierde. Corenos won uiteindelijk al haar duels zonder tegentreffers, maakte zelf zestien goals en leverde met Mariska de Winter ook de topscorer van de avond. Zij scoorde liefst tien keer.

NEC Delfzijl en Appingedam zijn op zaterdag 2 januari terug tijdens de halve finale. Appingedam speelt die dag de middagpoule en NEC Delfzijl kwalificeerde zich als nummer twee voor de avondpoule. Corenos VR1 plaatste zich – net zoals Winsum VR1 dat al eerder deed – rechtstreeks voor de finaledag op zaterdag 9 januari.

loading...