Susan Top en René Paas reageren opgelucht over besluit Eerste Kamer: einde aan gaswinning uit Groningenveld

Groningen – Op dinsdag 16 april heeft de Eerste Kamer het historische besluit genomen om de gaswinning in Groningen definitief te stoppen, na meer dan 60 jaar van exploitatie. De stemming in de Eerste Kamer resulteerde in een overduidelijke meerderheid die de Wet beëindiging gaswinning Groningenveld steunde, waarmee de wet werd aangenomen.

Gedeputeerde Susan Top reageert opgelucht op het besluit: “Het is een onomkeerbaar besluit; de gaskraan gaat definitief dicht. Ondanks de lange periode van spanning is dit werkelijk het enige juiste besluit dat de politiek kon nemen. De veiligheid van Groningers staat voorop, en dat is gelukkig erkend. Deze beslissing markeert een belangrijke mijlpaal die van enorme betekenis is voor Groningen.”

René Paas, commissaris van de Koning, toont zich verheugd over de uitkomst: “Dit is een historisch moment. Het einde van de gaswinning uit het Groningenveld betekent een einde aan veel leed. Maar het verdriet is nog niet voorbij; schadeherstel en versterking blijven voorlopig noodzakelijk. De instemming met deze wet is echter een grote stap in de goede richting.”

De wet zal binnenkort officieel worden ondertekend en gepubliceerd in de Staatscourant, waarmee het definitieve einde van de Groningse gaswinning wordt bekrachtigd.

Back to top button