Suonare d’Amatori uit Delfzijl ontvangt cheque Rabobank

Delfzijl – Afgelopen dinsdag mocht Suonare d’Amatori ook wel genoemd Stichting Delfzijls Symfonie Orkest uit Delfzijl een cheque in ontvangst nemen welke werd uitgereikt door het Stimuleringsfonds van de Rabobank. Het Stimuleringsfonds heeft een bedrag gedoneerd van € 1.000,-. Door deze donatie is het mogelijk gemaakt om het project barokstok uit te voeren.

“Rabobank Noord-Groningen heeft het project barokstok gestimuleerd omdat zij ziet dat Suonare d’Amatori een belangrijke verbindende schakel is in de omgeving. Zij treedt altijd in combinatie met andere muziekverenigingen danwel koren op”, aldus de bank.

Mocht u nieuwsgierig geworden zijn naar ons streven om muziek zo authentiek mogelijk uit te voeren met de aangeschafte barokstokken, dan kunt u ons beluisteren: Op het kerstconcert dat op 19 december 2015 zal worden uitgevoerd door het Collegium Musicum Loppersum in de Petrus en Pauluskerk in Loppersum.

Suonare d’Amatori zal bij dit concert de stukken uit de Barokke periode spelen met de nieuwe Barokstokken. De Masterclass gegeven door Paulien Kostense, een specialiste als het om 17de en 18de eeuwse muziek gaat, was zeer informatief en instructief t.a.v. de specifieke mogelijkheden van deze ‘nieuwe’ oude “speelhulpen”.

Een belangrijk deel van de vaste instrumentalisten van “Suonare” hebben op een uiterst plezierige manier middels deze Masterclass kennis kunnen nemen van nieuwe mogelijkheden m.b.t. het spelen en begeleiden van door de koren veel gevraagde muziek uit de Barokke periode. (Bach, Handel, Vivaldi e.d.)

Back to top button