Succesvolle WK BMX voor de Fivelcrossers

Appingedam – Afgelopen week vonden de wereldkampioenschappen BMX plaats in Zolder (België). Vanuit Fivelcrossers Appingedam vertrok een delegatie van 5 rijders naar België. 

Onder zeer hete weersomstandigheden moesten de rijders hun rondjes rijden. Sem van Dijken, Luca de Rooy en Charlotte Doddema waren als eerste aan de beurt om zich te plaatsen voor de finales. Alle 3 wisten ze zich te kwalificeren voor de 16e finales. Dat betekent dat dit trio bij de beste 64 BMX-ers ter wereld horen. Maar het ging nog even verder…. kwartfinales!

Luca de Rooy had een lastige kwartfinale. Op het laatste stuk richting finish kwam hij in het gedrang opgesloten te zitten. Het WK leek er voor hem op te zitten. Maar door een diskwalificatie van een andere rijder was hij toch door naar de halve finale. Daar eindigde hij als 5e en was het WK afgelopen. 

Sem van Dijken en Charlotte Doddema vochten zich door naar de Grand finale. Alles was voor de fans thuis live te volgen via een livestream. Daar kon men zien dat Sem de nummer 7 van de wereld werd en Charlotte de nummer 4. Een geweldige prestatie.

De volgende dag was het de beurt aan Dino de Rooy en Aniek Bouwman. De weersomstandigheden waren nog beroerder. Het was namelijk dik 40 graden heet! Veel valpartijen en een tekort aan ambulances op deze wedstrijddag. De UCI had daarom ook besloten om de de finales pas te rijden om 18.00 uur en door te gaan tot 20.30 uur. Mochten de Grand finales dan nog niet zijn gereden, dan werd er via een andere puntentelling berekend wie de titel mee naar huis nam. 

Voor Dino en Aniek was het eerst zaak om zich voor de finales te plaatsen. Dino bleef halen in de 16e finale. Aniek joeg haar fiets in die finale als 4e over de finish en mocht door naar de 8e finale. Daar kwam ze als 7e over de finish en zat ook voor haar het WK er op.  De Fivelcrossers kunnen met veel trots terug kijken op geweldig WK. Het was een bijzondere ervaring met bijzondere prestaties. Het vijftal hoort bij de wereldtop van de BMX-sport.

Back to top button