Succesvolle start Meedoen webwinkel Midden-Groningen

Midden-Groningen – Woensdag 16 januari 2019 opende wethouder Peter Verschuren de Meedoen webwinkel. De webwinkel is het middel waarmee het nieuwe minimabeleid in de gemeente Midden-Groningen wordt uitgevoerd: het Meedoen Fonds. De webwinkel maakte in de eerste maand een succesvolle start. Ruim 105 aanbieders verzorgen een breed aanbod in 365 producten en diensten. Binnen één maand hebben al meer dan 2000 inwoners een aanvraag ingediend.

Meer mensen doen mee met minder rompslomp
Door te kiezen voor een webwinkel wil de gemeente het mensen zo makkelijk mogelijk maken gebruik te maken van het Meedoen Fonds. Zij hoeven nu niet meer naar de gemeente, maar kunnen alles online regelen. Daarnaast kan een grotere groep mensen er een beroep op doen doordat de inkomensgrens is verschoven van 115% naar 125% van het sociaal minimum. Wethouder Peter Verschuren is blij met de grote belangstelling: “Uit ervaringen van andere gemeenten weten we dat een webwinkel de drempel om een vergoeding aan te vragen stevig verlaagt. Maar we hielden wel rekening met gewenningsproblemen in de eerste periode. Dat blijkt mee te vallen. Al heel veel mensen weten de weg te vinden naar de producten in de webwinkel.”

Wat biedt de webwinkel?
In de webwinkel staan uiteenlopende producten en diensten. Zo is er de mogelijkheid om de kosten voor een schoolreis vergoed te krijgen of om pasfoto’s laten maken die door de gemeente vergoed worden. Via de webshop kan ook contributie aangevraagd worden van de voetbalvereniging, kunnen mensen zwemlessen, muzieklessen, bioscoopkaartjes aanvragen… en nog veel meer.

Meest aangevraagde producten en diensten
In de eerste maand was er vooral veel belangstelling voor de bioscoop, het theater, en sportabonnementen. De acht meest aangevraagde producten zijn:

  1. bioscoopbon
  2. zwemleskaart
  3. waardebon theatervoorstelling
  4. vergoeding voor een verjaardagsfeest
  5. tegoedbon voor het maken van foto’s
  6. tweedehands fietsen
  7. bibliotheekabonnement
  8. maandabonnement onbeperkt sporten

Helpdesk voor vragen
Voor vragen staat de helpdesk van de webwinkel paraat. Zowel inwoners als aanbieders kunnen contact opnemen voor meer informatie of ondersteuning bij het aanmelden.

Back to top button