Succesvolle opleidingsmarkt op Werkplein Fivelingo

Appingedam – Een opleiding met werkgarantie. Daarvoor kwamen donderdag 16 november jl. bijna 100 bezoekers naar de opleidingsmarkt op Werkplein Fivelingo (WPF) in Appingedam. De opleidingsmarkt, bedoeld voor werkzoekenden uit de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum, was daarmee nagenoeg volgeboekt.

Uit de reacties van bezoekers concludeert Michel Dammer, werkgeversadviseur, dat het met de motivatie wel goed zit: “Voor ons was dat geen verrassing. Werkplein Fivelingo en onze gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum investeren in mensen en in kansen. Door de aantrekkende arbeidsmarkt is het vooruitzicht van een opleiding en betaald werk zeer aantrekkelijk. . Het is nu zaak deze enthousiaste groep zo snel en goed mogelijk te bemiddelen, Want werkgevers kijken nu al uit naar onze kandidaten die straks gemotiveerd en goed opgeleid op de arbeidsmarkt komen.”

“Door samenwerking met partners als Leerbouwen.nl, uitzendbureau Abiant, DynaMiek training en coaching, UWV en de afdelingen test & training, groen, schoonmaak en metaal van Werkplein Fivelingo kunnen onze kandidaten snel concrete stappen zetten. De meeste kandidaten verlieten de opleidingsmarkt met een vervolgafspraak op zak. Dat was één van de doelen die wij ons gesteld hadden. We gaan nu met onze partners de kandidaten verder voorlichten, opleiden en begeleiden naar betaald werk. Samenwerken loont!,” aldus Michel.

Back to top button