Succesvolle eerste speelronde najaarscompetitie vv Farmsum vrouwen4

Wagenborgen – Afgelopen vrijdag stond de eerste speelronde van de 7×7 najaarscompetitie op het programma voor de dames van Farmsum vr.4. Er werd deze avond gespeeld in Wagenborgen op Sportpark Burgemeester van Kampen.

Met nieuwbakken speelsters Samenda vd Mijle en Nicole Janicki in de basis begonnen de rood-gelen goed aan de wedstrijd en beide nieuwelingen kregen binnen 8 minuten gelijk 2 schot kansjes en in de 11e minuut zag Samenda vd Mijle haar pegel op de lat uiteen spatten en in de rebound schoot aanvoerster Claudia Dammer de bal net over. Een minuut later kwam dan eindelijk de verdiende voorsprong. Het was Samenda vd Mijle die haar schot in de verre hoek zag verdwijnen en de 0-1 op het scorebord schoot.

Farmsum bleef aanvallen en keepster Anouk Lambeck en het verdedigende blok Annelies van Dijk en Annemieke de Jager hadden deze wedstrijd weinig te doen.

In de 17e minuut miste spits Vera Harkema nog een grote kans en leek de wedstrijd richting een 0-1 overwinning te gaan maar in de 24e en voorlaatste minuut was het wederom Samenda vd Mijle die scoorde en de eindstand op 0-2 bracht. Hoogtepunt in deze wedstrijd was het officiële debuut van Kaylee Werbata.

De tweede wedstrijd werd er tegen Siddeburen gespeeld en de Sibboerster dames begonnen goed aan de wedstrijd en keepster Anouk Lambeck  moest na 2 minuten al handelend optreden met een puike redding. De bal kwam in de voeten van Annemieke de Jager en die ging er als een komeet van door en sprintte tot aan vijf meter van het vijandelijke doel maar zag haar schot net over de lat verdwijnen. Dat was het startsein voor de Farmsumers om door te drukken en dat wierp in de 4e minuut al zijn vruchten af.

Het was Vera Harkema die de bal bij Samenda vd Mijle bezorgde en die schoot de bal onhoudbaar in de benedenhoek, 0-1.

Slechts twee minuten later werd de marge al verdubbeld en was het na goed doorjagen van Claudia Dammer de keepster die tegen haar aanschoot en zo de bal in het doel zag belandden, 0-2.

Farmsum bleef jagen en kreeg in de 11e minuut een corner en het was Samenda vd Mijle die het net voor de derde keer liet bollen en de 0-3 op het scorebord schoot.

De wedstrijd was gespeeld en Farmsum nam wat gas terug en voetbalde mede door een solide defensie de wedstrijd beheerst uit.

Het enige hoogtepunt volgde nog in de 18e minuut toen Claudia Dammer de bal kreeg en als een heuse Lionel Messi twee man volledig het bos instuurde. Aan de stand veranderde verder niks meer.

De derde en laatste wedstrijd was tegen Sgv vr.1 die eveneens de eerste twee wedstrijden hadden gewonnen. De wedstrijd ging gelijk op en het was Farmsum dat in de 2e minuut een schot gepareerd zag worden door de Schewôlster keepster.

Het spel golfde wat op en neer en in de 8e minuut schoot Samenda vd Mijle op doel maar bracht de keepster redding, helaas zag die de bal in de voeten bij Claudia Dammer belandden en die schoof uiterst kalm de bal in het doel, 1-0.

In de 10e minuut deden de groenhemden wat terug maar verwerkte keepster Anouk Lambeck de bal tot corner. Uit die corner trachtte de verder uitstekend spelende Tereza Miskovic de bal weg te werken maar zag vervolgens de bal onfortuinlijk in het eigen doel belandden, 1-1.

Het spel bleef gelijk op gaan maar het waren de rood-gelen die een paar kleine kansjes niet wisten te benutten en ook nog een bal op de lat zagen verdwijnen.

In de 18e minuut kwam er dan toch de voorsprong. Het was Samenda vd Mijle die twee dames passeerde en de bal snoeihard in de rechter benedenhoek schoot, 2-1.

Sgv probeerde nog met vrouw en macht een slotoffensief te forceren maar de Farmsumer dames gaven geen krimp en wisten de overwinning binnen te slepen. Na drie enerverende wedstrijden gaat Farmsum vr.4 met 9 uit 3 soeverein aan de leiding.

Op 28 September staat de tweede speelronde op het programma. Er word dan gespeeld op Sportpark Ewensborg in Siddeburen. De aftrap aldaar is om 19.30.